3.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovMaraton de vaccinare în weekend, la Castelul Bran

Maraton de vaccinare în weekend, la Castelul Bran

Autor: M.P.

Castelul Bran va găzdui, în fiecare weekend din luna mai, un maraton de vaccinare care se va defășura la Vama Medievală. Vaccinarea va fi făcută de o echipă mobilă, fără a fi nevoie de o programare prealabilă, iar în cazul în care campania va fi atractivă pentru public, ea s-ar putea extinde până la trei luni, a anunțat administrația Domeniului Bran.

Vaccinare fără programare

Spațiul destinat vaccinăriii va avea un flux unidirecțional care are în structură camera de așteptare, camera recepție, unde se face înregistrarea, camera de vaccinare, camera de observație post vaccinare și cameră pentru personalul medical. Acest flux va fi dezinfectat periodic cu lămpi UV și nebulizator, anunță administrația Domeniului Bran. Orarul de funcționare al centrului este vineri, între orele 14:00 – 20:00, sâmbătă, de la 10:00 la 20:00 și duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00. De vaccinare se va ocupa o echipă medicală mobilă, care îi va primi pe cei interesați de imunizare, fără programare. Este asigurată, de asemenea, parcare gratuită pentru beneficiari, în imediata vecinătate a imobilului.


Acces gratuit la Expoziţia de instrumente de tortură pentru cei care se vaccinează la Castelul Bran

Toți cei care se vor vaccina la Vama Medievală vor primi „diplomă de vaccinat la Castelul Bran” și, în cazul în care vor opta și pentru vizita la Castel, vor avea acces gratuit la Expoziția cu Instrumente Medievale de Tortură. De subliniat este faptul că accesul în centrul de vaccinare nu este condiționat de vizitarea Castelului Bran. „Inițiativa a apărut ca urmare a intenției guvernului de a deschide centre de vaccinare în unități private și, totodată, în întâmpinarea perioadei în care deplasările între regiuni vor deveni mai frecvente, fapt ce va genera o creștere a numărului de vizitatori la Castelul Bran și la pensiunile din localitate. Acțiunea se adresează atât membrilor comunității și echipei Castelului Bran, însă mai ales turiștilor români care vizitează monumentul istoric sau sunt cazați în zonă. În cazul înregistrării unor cifre semnificative, perioada de desfășurare a maratoanelor se va prelungi până la 3 luni”, spun organizatorii maratonului.
Demersul este organizat în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Brașov, Centrul Rezidențial Pentru Vârstnici Maria și Prefectura Județului Brașov. Pentru mai multe detalii, cei interesați pot suna la numărul de telefon 0268237700 sau la adresa de email office@bran-castle.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE