6.3 C
Braşov
AcasăNationalDosar penal după uciderea ursului Arthur. Procurorii fac cercetări pentru braconaj și...

Dosar penal după uciderea ursului Arthur. Procurorii fac cercetări pentru braconaj și uz nelegal de armă

A fost deschis dosar penal după uciderea ursului Arthur, iar procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc fac cercetări pentru braconaj și uz nelegal de armă, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Organizaţiile de mediu Agent Green şi VGT (Austria) au anunţat miercuri că un prinţ din Austria, Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, a ucis în luna martie cel mai mare urs brun din România.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, rezident în Riegersburg, localitate situată în regiunea austriacă Stiria, și-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de ministerul mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, județul Covasna. Dar în realitate, Prințul nu a omorât ursul problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților. Ursul Arthur a fost observat vreme de mai mulți ani de rangerul Agent Green din zona respectivă și era recunoscut ca fiind un exemplar sălbatic și neobișnuit cu prezența omului și sursele de hrană oferite de acesta. Habitatul său era aria protejată Natura 2000 Oituz-Ojdula ROSCI0130.

La începutul lunii aprilie 2021 Agent Green atrăgea atenția că ministrul mediului, Tanczos Barna intenționează să încalce legea prin permiterea uciderii preventive a urșilor.
„Ministrul a dat deja multe semne de afinitate față de nevoile industriei de vânătoare pentru trofeu, însă prin declarațiile făcute astăzi a confirmat menirea lui la minister. Vânătoarea preventivă a fost practica comună până în 2016. Se extrăgeau cei mai mari urși pentru trofeu. S-a destructurat populația și astăzi se văd consecințele. Reîntoarcerea la vânătoare preventivă presupune lovitura de grație pentru această specie întrucât va conduce la sporirea numărului de urși problemă, persecutarea și în cele din urmă la eradicarea speciei”, avertizează Gabriel Păun,
„Vom permite intervenția preventivă”, a declarat Tanczos Barna, ministrul mediului într-o întâlnire cu presa. Întrebat ce înseamnă concret intervenția preventivă, ministrul a răspuns: „extragere sau capturare și relocare.”
Miercuri, în mai puțin de 3 ore s-au strâns peste 15.000 de semnături de către Agent Green via Campania Mea pe Declic pentru o petiție ce va fi înaintată Ministerului Mediului cu numele: Stop vânătorii de trofee!
la adresa https://campaniamea.declic.ro/petitions/stop-vanatorii-de-trofee

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române