13 C
Braşov
AcasăCititoriDe ce sunt atât de importante pentru noi sistemele de plăți electronice?

De ce sunt atât de importante pentru noi sistemele de plăți electronice?

Comerțul electronic se referă la cumpărarea și vânzarea de produse și servicii de către companii și consumatori printr-un suport electronic, fără a utiliza documente din hârtie. În această categorie se încadrează orice tip de tranzacție online sau acțiuni comerciale în care participanții comunică între ei pe cale electronică. Comerțul electronic constă din trei părți diferite: B2B – Business to Business, B2C Business to Consumer – Amazon poate fi folosit ca exemplu și C2C Consumer to Consumer – Ebay ar fi un exemplu potrivit.

De-a lungul timpului, sistemele de plăți electronice s-au dezvoltat mult și astăzi reprezintă o componentă solidă a sectorului B2C. Ele pot fi găsite în multe variante. Google, MasterCard, Ebay sunt toate nume cunoscute, care au făcut tot posibilul să facă pași rapizi în evoluție. În zilele noastre lista întreagă de posibilități de plată atunci când cumperi bunuri online pare nesfârșită. În Germania, spre exemplu, un client poate alege între treizeci de sisteme de plată online diferite. Printre ele se numără, desigur, și sistemele de plată clasice, care sunt deja cunoscute din lumea offline. Cardul de credit este probabil cel mai comun, dar și plata prin factură este adesea utilizată.

Un portofel electronic este un dispozitiv care permite unei persoane să efectueze tranzacții de comerț electronic. Google și eBay sunt două companii de top pe piața internetului, care lucrează constant pentru a excela pe piața portofelelor electronice. În acest moment există diferite portofele electronice care pot fi utilizate în funcție de ce fel de plăți trebuie să faci. PayPal este atât de popular încât poți descărca și aplicația pentru a o folosești în magazine, în timp ce Netteler este preferat de cei care plasează pariuri la Unibet sau cei care trebuie să facă depuneri pe diferite site-uri de jocuri. Atât Netteler, cât și Skrill sunt create de aceeași companie și sunt foarte user-friendly, deoarece mutarea banilor între site-uri web este foarte rapidă și, atunci când este cazul, încasările au loc în câteva minute.

Privind totul din perspectiva retailer-ilor, plățile electronice îi pot ajuta pe aceștia să ofere clienților lor o experiență de plată convenabilă, bucurându-se totodată de avantaje. Aceștia se eliberează de stresul de a trimite consumatorilor în mod constant notificări de plată, putând colecta automat bani după o anumită perioadă de timp.

Dacă ești comerciant cu amănuntul, cu ajutorul sistemelor de plăți electronice economisești din costurile de procesare. Când dorești să furnizezi servicii de plată, trebuie mai întâi să realizezi o conexiune cu un procesor de carduri. Acesta va oferi un gateway de plată pentru procesare dar, în schimb, va percepe un cost fix, care de obicei este foarte mare. Pe de altă parte, dacă utilizezi un sistem de plăți electronice în afacerea pe care o ai, atunci nu trebuie să investești în taxe atât de mari. Trebuie doar să plătești un abonament fix către furnizorul tău de servicii.
Tranzacțiile în numerar au început să scadă după integrarea rapidă a unui sistem de plăți electronice pe piețe. Aceasta înseamnă că întreprinderile mici trebuie să înceapă să utilizeze cea mai recentă tehnologie pentru a preveni riscul de a fi depășite de concurenți și, totodată, noi toți, care la un moment dat ne aflăm în postura de cumpărători, suntem nevoiți să ne adaptăm, ceea ce nu este prea complicat, luând în considerare beneficiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române