24.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCristian Macedonschi acuză: Restaurantele din Brașov „sunt ținute în mod abuziv...

Cristian Macedonschi acuză: Restaurantele din Brașov „sunt ținute în mod abuziv închise”

l Asta în timp ce prefectul cere redeschiderea piscinelor acoperite

Cristian Macedonschi, antreprenor în domeniul ospitalității și fost consilier local, spune că, de 10 zile, localurile din municipiu „sunt ținute în mod abuziv închise” la interior de către Prefectura Brașov, de fapt, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), condus, conform legii, de prefect, de vreme ce din 26 aprilie incidența cumulată este sub 3/1000, mai precis 2,8, ajungând între timp chiar sub 2/1000. Acuzația lui vine în contextul în care în București, luni, a avut loc redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30%, în intervalul orar 5.00 – 21.00, în 48 de ore după ce Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a constatat că incidența este de 2,98/1000.
La câteva zile după ce Brașovul a intrat sub 3 la mie, mai precis, în 29 aprilie, Asociația Comercianților din Centrul Istoric al Brașovului și Breasla Cârciumarilor au înaintat o adresă către Prefectură/CJSU, cerând o decizie de redeschidere.
Macedonschi a apelat chiar la Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), căruia i-a scris duminică, de Paști, un e-mail: „Am o întrebare de principiu și o rugăminte. La Brașov am ajuns la o incidență de sub 2,4, cu un trend descrescător de peste 15 zile consecutive, iar CJSU Brașov nu ia nici o decizie pentru relaxarea ospitalității. De ce nu se iau măsuri egale în toată țara? Noi suntem extrem de loviți, iar membrii asociațiilor de profil din Brașov nu mai înțeleg măsurile atât de diferite luate la Brașov, față de Cluj, Timișoara sau actual la București. Am impresia că reprezentanților noștri le este frică să ia o decizie și de aceea vă rog să ne ajutați la Brașov să putem relua activitățile la nivelul gradului de incidență actual. Vă mulțumesc frumos anticipat pentru sprijin!”
Răspunsurile șefului DSU au venit în aceeași zi: „Constatarea incidenței și trecerea de la un nivel la altul se face local de către CJSU. O să verific care e situația”, după care: „Am vorbit cu prefectul. Ei așteaptă să treacă 14 zile de la decizia lor (nota red. – cea din 24 aprilie) deci săptămâna viitoare (n.r. – aceasta) vor reduce restricțiile”.
Un răspuns similar au primit marți cei din asociațiile de profil menționate: redeschiderea nu se va produce, indiferent de cât scade incidența, mai devreme de cele 14 zile în care este valabilă hotărârea din 24 aprilie.
„Sunt tare dezamăgit de prefect. HoReCa brașoveană e închisă pe interior abuziv de 10 zile, iar el vrea să deschidă piscinele”, a mai spus Cristian Macedonschi, făcând referire la propunerea înaintată de Cătălin Văsii, care ar putea să se aplice în toată țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Prosteala de politruc on Iarbă de un metru? „A plouat mult!”