13 C
Braşov
AcasăSport50 de zile până la startul EURO: Trofeul Euro 2020 a ajuns...

50 de zile până la startul EURO: Trofeul Euro 2020 a ajuns la București

l Capitala României va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală

Trofeul Euro-2020 a ajuns, ieri, la Arena Naţională, după un periplu prin București, alături de ambasadorii Dorinel Munteanu, Gabriela Szabo şi Miodrag Belodedic
Pe tot traseul parcurs prin București, trofeul a fost însoțit și de cei trei ambasadori ai întrecerii continentale, Miodrag Belodedici, Dorinel Munteanu și fosta mare atletă Gabriela Szabo. Trofeul Euro-2020 a fost primit de Dorinel Munteanu, la Primăria Capitalei, i-a fost înmânat apoi Gabrielei Szabo la Piaţa George Enescu, iar apoi lui Miodrag Belodedici.Trofeul Henri Delauney are 8 kilograme şi este din argint. „Am depus o muncă extraordinară pentru ca Bucureștiul să fie gata pentru a fi gata de EURO 2020. Le mulțumesc tuturor pentru munca extraordinară. Este o mare onoare să primim acest mare trofeu, care a fost îmbrățișat de jucători de legendă de-a lungul istoriei sale”, a spus Gică Popescu, consilier al Guvernului României pentru Euro 2020. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat că pentru România ar fi fost o mare pierdere dacă Bucureştiul ar fi fost exclus de pe lista oraşelor gazdă ale EURO 2020. „Astăzi marcăm şapte ani de la depunerea dosarului de candidatură pentru EURO 2020, au fost şapte ani cu multe sacrificii şi provocări, în care am schimbat 7 guverne, 7 miniştri ai sportului şi cinci primari generali ai Capitalei. Acum un an pandemia a dat peste cap toate aceste planuri şi EURO 2020 a trebuit să fie amânat. Ultima provocare pe care am avut-o a fost legată de prezenţa spectatorilor pe stadioanele din Europa şi de la Bucureşti. De aceea suntem foarte recunoscător ministrului Eduard Novak, pentru toată dedicarea pe care a pus-o în acest proiect şi pentru faptul că a reuşit să realizeze un consens la nivel guvernamentale, astfel încât Bucureştiul să nu fie pe acea listă scurtă asemeni oraşului Bilbao. Ar fi fost o mare pierdere pentru noi să nu avem meciuri la Bucureşti. Faptul că avem acest trofeu la Bucureşti, înainte cu 50 de zile, reprezintă garanţia de care avem nevoie că vom avea aceste meciuri la Bucureşti”, a declarat Burleanu.
El şi-ar dori ca prin organizarea celor patru partide cu spectatori să fie un model de urmat şi în cazul altor evenimente. „Ne dorim să transmitem un mesaj de speranţă şi în organizarea altor evenimente. Cu siguranţă suntem bucuroşi că am obţinut această garanţie din partea guvernului României, de a putea avea 25% spectatori la aceste patru meciuri. Ceea ce ne dorim este ca în perioada următoare să intensificăm dialogul cu reprezentanţii guvernului, astfel încât să putem creşte acest procent de 25%, să urmăm alte experienţe ale altor ţări”, a mai spus Burleanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române