7.5 C
Braşov
Acasă Stiri Brasov Cererea pentru case și terenuri a crescut cu 50% în Braşov

Cererea pentru case și terenuri a crescut cu 50% în Braşov

Autor: M.P.

Pandemia a crescut interesul brașovenilor pentru proprietățile rezidențiale. Astfel, pe parcursul anului trecut s-a înregistrat un interes tot mai mare pentru achiziția de case și terenuri, ajungându-se la o creștere de 50% față de 2019. În replică, și numărul ofertelor de proprietăți rezidențiale puse pe piață în 2020 a crescut cu 13% față de perioada similară din 2019.

Creştere constantă din 2019

Analiza aparţine unei firme de specialitate din Cluj, care subliniază că interesul pentru achiziția de apartamente a rămas relativ constant în 2020 față de 2019, chiar dacă prețul pe metrul pătrat a crescut cu 30%, de la o medie de 970 euro/mp în 2019 la 1.277 euro/mp în primul trimestru din 2021. „Brașovul este un oraș cu o piață imobiliară cu potențial mare de dezvoltare, iar evoluția a fost una pozitivă inclusiv în pandemie. Trendul multianual arată o creștere constantă încă din 2019, susținută și de tendința ultimelor luni, pe fondul unui volum mare de cereri” , a declarat CEO-ul unei agenții de consultanță imobiliară.

Drumul Poienii, una dintre cele mai bine cotate zone din Braşov

Cea mai rapidă creștere este în cazul locuințelor noi, iar diferența o face zona în care acestea se găsesc. Astfel, în zonele ultracentrale prețurile apartamentelor urcă peste 1.400 euro/mp, în timp ce în zonele mai accesibile prețurile pornesc de la 850 euro/mp. Una dintre cele mai bine cotate zone este Drumul Poienii, unde prețurile/mp pot ajunge până la 1.820 de euro. „Cu toate această tendință de creștere, media prețurilor este mai scăzută decât în alte orașe mari din țară. Prețul mediu este de 1.350 euro/mp în București și 1.630 euro/mp în Cluj-Napoca, ceea ce poziționează Brașovul pe harta oportunităților importante, atât pentru cumpărători, cât și pentru potențialii investitori”, a mai spus consultantul.

1 COMENTARIU

  1. Naivi, cad in plasa pomului laudat, venind la aglomeratie, suprapopulare, la productie in hale improprii, la un experiment de oras, orasul cu aerul cel mai poluat din europa!

    Sincer, imi pare rau de toti cei care fac eforturi colosale, sa ajunga in ghetoul Iasov!

    Fratilor, moldovenilor, ragatenilor, nu mai veniti la pomul laudat! E mult mai frumos, mai curat, mai bine, mai aerisit, pamantul mai rodnic, la voi acasa!

    EVITATI GHETOUL, EVITATI INFECTIA IASOV!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND DEMARAREA IMPLEMENTĂRII PROIECTULUI „Dezvoltarea și diversificarea serviciilor topografice ale FUNCIARA SRL prin achiziția unor echipamente și soft-uri performante”

Data publicării 06.05.2021 FUNCIARA SRL, cu sediul în România, Municipiul Brașov, Str. 15 Noiembrie, nr. 62, sc. B, ap. 17, județul Brașov, derulează în perioada...

Într-o arie naturală protejată: Cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac

l Organizațiile Agent Green și VGT (Austria) condamnă uciderea ursului brun Arthur de către vânătorul de trofee, Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein l ONG-urile...

Cristian Macedonschi acuză: Restaurantele din Brașov „sunt ținute în mod abuziv închise”

l Asta în timp ce prefectul cere redeschiderea piscinelor acoperite Cristian Macedonschi, antreprenor în domeniul ospitalității și fost consilier local, spune că, de 10...

Evaluare gratuită post-COVID pentru stabilirea gradului de afectare cardiacă

Tot mai multe studii sugerează că persoanele care s-au vindecat de COVID-19 pot prezenta diverse tipuri de afectare cardiacă, chiar și în cazul în...

COMENTARII RECENTE