5.8 C
Braşov
AcasăMagazinValeriu Gheorghiță, despre infectarea lui Alexandru Arșinel

Valeriu Gheorghiță, despre infectarea lui Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel și soția sa sunt internați la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, după ce au fost diagnosticați cu COVID-19 acum patru zile. Actorul și Directorul Teatrului de Revistă din București s-a îmbolnăvit după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer la începutul anului și rapelul acum 2 luni.
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță spune că există persoane, în special cele vulnerabile, care nu dezvoltă întotdeauna un nivel suficient de crescut al anticorpilor încât să fie 100% protejaie, însă chiar și în aceste cazuri riscul de complicații este semnificativ mai scăzut. Cu alte cuvinte, persoanele slabe în fața bolii, dar imunizate, pot trece prin experiența cu virusul, dar vor face o formă mai ușoară.
„Pot să vă spun că ne-am uitat la rata de fatalitate care este de 100 de ori mai redusă la persoanele vaccinate comparativ cu persoanele nevaccinate, deși categoric că avem beneficii importante ale vaccinării, fără să spunem că 100% din persoanele care sunt vaccinate cu două doze nu vor mai face această infecție. Beneficiile importante sunt față de boala simptomatică, față de complicații, față de riscul de spitalizare ori față de deces,“ menționează Valeriu Gheorghiță. „Există suficiente date care arată inclusiv o reducere a infecției asimptomatice și a riscului de transmitere. Sigur că acest risc nu se reduce la zero”, mai spune Gheorghiță.

Actorul și soția sunt în spital de patru zile

Alexandru Arșinel și soția sa sunt internați de patru zile la „Matei Balș” din București. Vestea bună este că actorul nu se află pe secția de Terapie Intensivă. El mărturisește că nu știe de unde a luat virusul. De altfel, atât el cât și soția au primit prima doză de Pfizer în ianuarie și au avut rapelul la începutul lunii februarie.
Cei doi speră că forma bolii va fi una ușoară și că se vor putea întoarce acasă cât de curând. Alexandru Arșinel are și alte probleme de sănătate. În 2013 el a fost supus unui controversat transplant de rinichi la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române