23.8 C
Braşov
AcasăMagazinPilot în prag de ATI Covid-19: „Mi s-a părut că m-am...

Pilot în prag de ATI Covid-19: „Mi s-a părut că m-am născut a doua oară”

l A rămas cu plămânii afectați

Pilotul Titi Aur a trecut prin clipe îngrozitoare, asta deși a mers la spital destul de devreme de la debutul bolii generate de infectarea cu virusul Sars-Cov-2. A fost la un pas de a fi transferat la ATI și atunci a realizat că nimic nu este mai important decât sănătatea. Pilotul român – care pe timpul internării în spital a avut nevoie în permanență de oxigen-povestește clipele îngrozitoare în care își vedea viața scurgându-i-se printre degete.
„Sâmbătă dimineața, la spital, în drum spre toaletă, mi s-a oprit aerul. Am zis că e atac de panică, dar când mi-a arătat aparatul de la mână 62% saturație era clar că se termină motorina. Virusul a atacat și a dus la 40% saturația, era o gelatină în plămâni, pe o scară de la 1 la 10 era la 9 ca și gravitate, ceea ce însemna că ambii plămâni nu mai funcționează decât la jumătate. Senzația a fost groaznică, când ți se termină combustibilul la mașină zici că e pana prostului și te enervezi, când se termină aerul te panichezi. Am venit repede la peretele cu furtun, aveam 2 surse acolo, una de 10-12 am dat-o la maxim, plus masca de plastic și nu îmi ajungea aerul”, a povestit Titi Aur.

„Mi s-a părut că m-am născut a doua oară”

El spune că a fost la un pas de a ajunge la ATI, dar a negociat cu medicul și i-a spus că mai bine ar mai sta puțin în salon. De atunci, a stat cu masca de oxigen permanent. Abia în a opta zi lucrurile au părut să se amelioreze.
„Am fost în pragul de a ajunge la ATI și am negociat cu medicul, i-am zis: Mai lasă-mă aici că psihologic e mai bine în salon decât la ATI. 6 zile am stat cu masca permanent iar dusul la toaletă era sport extrem. Mergeam cu tubul de oxigen după mine și, deși era totul foarte îngrijit, cădeau pereții pe mine, că nu aveam geam afară și apărea senzația de claustrofobie. 6 zile nu am avut niciun semn pozitiv. Și am intrat toți în panică. În a 8 a zi cu masca a apărut primul semn pozitiv, am reușit să respir fără mască. Mi s-a părut că m-am născut a două oară”, a mai spus el. Chiar dacă a trecut peste acest episod și acum este acasă, pericolul nu a trecut și va avea nevoie de mult timp ca să se recupereze. Acum, spune el, a rămas cu plămânii afectați, dar continuă tratamentul.
„Au fost 12 zile de mască, de stres și de panică și nu știam, scap sau nu scap… de datorii. Acum am rămas cu plămânul afectat, am capacitate de 60% de oxigenare, continui cu tratament cu cortizon. Vor fi, în continuare, câteva luni de zile de recuperare”, a continuat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române