17.2 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Somn liniștit, fără pastile

Sfat Expres: Somn liniștit, fără pastile

Somnul este la fel de important ca apa sau mâncarea. Un somn bun stimulează imunitatea, îmbunătățește activitatea psihică, previne diabetul zaharat, scade riscul de boli de inimă sau îmbunătățește memoria.
Potrivit specialiștilor, nu este o problemă dacă unii oameni se trezesc din somn, merg la baie, apoi adorm din nou. Nu este grav nici dacă este nevoie de 20 de minute pentru a adormi.
Pentru un somn liniștit, fără somnifere, se recomandă ca dimineața trezirea să fie mereu la aceeași oră, inclusiv în weekend, să se bea cafea decofeinizată, să se facă o plimbare de 30 de minute, iar seara devreme să se ia o cină ușoară și sănătoasă.
Seara, televizorul, calculatorul sau telefonul trebuie să fie închise cu cel puțin 30 de minute înainte de culcare. Armonia din încăpere și respectarea aceleași ore de culcare în fiecare noapte ajută foarte mult ca somnul să fie liniștit.
Insomnia poate afecta semnificativ activitatea din timpul zilei. Glanda tiroidă, anemia, bufeurile determinate de menopauză, arsurile stomacale, incontinența urinară, depresia, se numără printre problemele medicale care pot cauza tulburări de somn.
Somnul suficient și odihnitor crește considerabil calitatea vieții. Toate activitățile din timpul zilei depind de orele din timpul nopții. Somnul este un proces fiziologic esențial atât pentru om, cât și pentru numeroase animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române