15.2 C
Braşov
AcasăCititoriBiblioteca din casă

Biblioteca din casă

Cititul este vital. Cititul oferă cunoștințe noi, dezvoltă inteligența și creativitatea, reduce stresul, ameliorează depresia, îmbunătățește memoria, întărește gândirea critică, ajută la concentrare, relaxează, perfecționează comunicarea, vocabularul și scrisul.
O bibliotecă nu incomodează, ci decorează și personalizează spațiul și se poate afla oriunde în casă. Poate fi amenajată pe hol, în camera de zi, în dormitor și poate fi folosită nu doar pentru cărți, ci și pentru fotografii, tablouri sau lămpi.
În cazul apartamentelor cu holuri lungi și înguste, biblioteca poate fi pe unul dintre pereți. În camera de zi se poate găsi pe peretele ferestrei, în spatele canapelei sau pe un singur perete, astfel încât sistemele electronice din cameră să fie inserate printre cărți.
Dormitorul este un alt loc potrivit pentru o bibliotecă. În bucătărie poate fi amenajat un spațiu ideal pentru cărțile utile. Și în camera copiilor cărțile pot fi așezate creativ pe rafturi.
Organizarea bibliotecii este esențială, indiferent de stilul ei. O bibliotecă poate fi clasică, modernă, simetrică, simplă, din lemn masiv sau foarte colorată și se încadrează și într-un spațiu decorat cu mobilă clasică, dar și într-un spațiu contemporan.

Articolul precedentCugetări
Articolul următorSfat Expres: Somn liniștit, fără pastile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române