4.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovNerespectarea măsurilor impuse în perioada pandemiei și munca nedeclarată, amendate de Inspectoratul...

Nerespectarea măsurilor impuse în perioada pandemiei și munca nedeclarată, amendate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov

Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov a dat în luna martie amenzi de 3.000 lei și 10 avertismente în urma a 140 de controale care au avut loc pentru a se verifica dacă sunt respectate măsurile impuse pe perioada pandemiei.
Sancțiunile au fost acordate pentru neasigurarea triajului, pentru nerespectarea obligativității “organizării activităţii instituţiilor şi autorităţilor publice, operatorilor economici şi profesioniştilor, astfel încât să se asigure la intrarea în sediu, în mod obligatoriu, triajul epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât şi pentru vizitatori. Pentru personalul propriu triajul epidemiologic constă în măsurarea temperaturii prin termometru noncontact, iar pentru vizitatori triajul se realizează prin măsurarea temperaturii.”
ITM Brașov a dat amenzi și pentru nerespectarea distanței între mese, dar și pentru funcționarea în spații închise destinate alimentației publice, deși incidența COVID 19 depășea indicele 3.
Tot în luna martie, în urma a 184 controale, au fost găsite 11 persoane care desfășurau muncă nedeclarată. 4 angajatori au fost sanctionați cu amenzi în valoare de 190.000 lei.
În ceea ce priveşte respectarea prevederilor, HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost realizate 180 de controale, în urma cărora au fost aplicate două sancțiuni: o amendă în valoare de 5.000 lei și un avertisment.
Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 40.000 lei.
Tot în luna martie, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat un număr de 119 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr de 34 angajatori cu amenzi în valoare de 47.000 lei si 59 de avertismente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE