5.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovAmenzi de 5.000 de lei pentru proprietarii unor clădiri din Braşov...

Amenzi de 5.000 de lei pentru proprietarii unor clădiri din Braşov care pun în pericol trecătorii

Doi proprietari din Braşov au fost amendaţi de Poliţia Locală pentru că nu au intervenit în niciun fel la clădirile pe care le deţin şi care sunt în stare avansată de degradare. Deşi anterior au mai primit somaţii din parta poliţiştilor, de la Biroul Disciplina în Construcţii, proprietarii nu au luat niciun fel de măsuri pentru a se asigura ca imobilul sau parte din el nu se prăbușește, mai ales că s-a constat deja că există, în aceste cazuri, un real risc de vătămare a trecătorilor. În aceste două cazur s-a constatat că s-au produs deja desprinderi masive de tencuială și de elemente din construcții. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Una dintre clădiri se află în apropierea Maternității Braşov, iar cealaltă, în zona Pieței Enescu. Poliţia Locală a aplicat amenzi în cuantum de 5.000 de lei, iar ca măsură complementară, cei doi proprietari sancționați au fost somați ca în regim de urgență să treacă la îndepartarea pericolului.
Până acum, numărul somațiilor emise de Poliția Locală Brașov pentru clădirile vulnerabile a ajuns la 150, iar procedura de identificare a proprietarilor aflați în aceasta situație, continuă.
„Le reamintim celor ce dețin astfel de imobile să își repare de urgență fațadele și acoperișurile afectate (conform Legii 50/1991), pentru că în cazul nerespectării obligațiilor legale privind întreținerea și curățenia clădirilor, risca sancțiuni care pot ajunge până la 2.500 de lei, potrivit HCL 61/2021. Acest normativ reglementează și situația în care proprietarul nu face reparațiile necesare: administrația locală poate executa lucrări de punere în siguranță a imobilelor deteriorate, însă pe cheltuiala proprietarilor sancționați”, a spus Anca Lăutaru, purtător de cuvând al Poliţiei Locale Braşov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române