9.1 C
Braşov
AcasăSport„Pensionarul“ tricolorilor: Un brașovean la echipa națională a României!

„Pensionarul“ tricolorilor: Un brașovean la echipa națională a României!

Autor: Adi MARICA

l Portarul Florin Iacob (27 de ani) merge la echipa națională! Concurenții lui Florin Iacob pentru un loc de titular în echipa României sunt Florin Niță (Sparta Praga) și David Lazar (Astra)

Brașoveanul Florin Iacob, aflat iniţial pe lista adiţională a lui Mirel Rădoi pentru meciurile echipei naţionale cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia din preliminariile CM 2022, va face parte din lot deoarece Ionuţ Radu va intra în izolare și nu va putea onora convocarea. FRF a anunțat oficial că Florin Iacob va face parte din lotul echipei naționale. „În contextul rezultatelor pozitive la testarea COVID pentru mai mulți jucători ai echipei Internazionale Milano, autoritățile medicale din Milano au decis astăzi, 18 martie, suspendarea oricăror activități ale echipei până la 21 martie inclusiv, amânarea partidei Inter – Sassuolo din 20 martie și impunerea interdicției de a răspunde convocărilor la echipele naționale în proxima perioadă FIFA pentru jucătorii lui Inter. Astfel, aflat inițial în lista celor 24 de tricolori convocați de Mirel Rădoi pentru partidele cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia, portarul Ionuț Radu nu va mai fi prezent la reunirea echipei naționale. În locul său este convocat Florin Iacob (UTA Arad), portar aflat inițial pe lista de rezervă alcătuită de staff-ul tehnic al României. Totodată, Valentin Cojocaru (Viitorul) îi ia locul lui Iacob pe această listă, începând de astăzi”, se arată în comunicatul oferit de Federația Română de Fotbal.

„Este un vis împlinit!“

Aflat pe lista adițională a lui Mirel Rădoi pentru meciurile cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia, Florin Iacob a primit, ieri, vestea că este chemat la lot. Portarul brașovean a făcut ieri un test PCR la Arad, iar în această seară va ajunge în cantonamentul de la Mogoșoaia. „Este un vis împlinit! Sunt foarte fericit pentru această convocare. Mă onorează dar, în același timp, mă obligă să fiu mai responsabil și să muncesc mai mult“, a spus Iacob pentru Monitorul Expres. Și antrenorul Laszlo Balint, cel care a lucrat în ultimii ani cu Florin Iacob, spune că „Pensionarul“ merita să ajungă la echipa națională. „Am lucrat atâția ani cu Florin, un portar care a crescut enorm și care iată că a ajuns în circuitul echipei naționale. Această convocare este o încununare a evoluțiile sale bune din ultimii ani și sper să continue pe aceeași linie“, a spus Balint, antrenorul “Bătrânei Doamne“.

Copil firav cu un curaj nebun

La doar 7 ani făcea primul antrenament la FC Braşov şi era remarcat imediat de antrenorul cu portarii Andrei Şanta. „Când l-am văzut pe Iacob la primele antrenamente era un copil firav, dar cu un curaj nebun. A muncit enorm şi este doar meritul său că a ajuns aici. Îi prevăd un viitor frumos. Are toate calităţile pentru a ajunge un portar mare“, spunea Andrei Șanta, cel care i-a pus porecla „Pensionarul“. „După primele antrenamente l-am întrebat pe Florin ce meserie are tatăl său. Mi-a spus: „tata e pensionar“. „Când am fost întrebat ce meserie are tata am răspuns că e pensionar. Era un cuvânt pe care îl auzisem în acele zile, nici nu știam ce înseamnă, drept dovadă că tata nu ieşise la pensie şi lucra în aceea perioadă la o firmă de construcții.“, spune talentatul portar care în timpul liber se relaxează la pescuit. Idolii lui Iacob din fotbal sunt Iker Casillas și Dani Coman. „Casillas a fost un portar uriaș. Mare de tot! De la noi mi-a plăcut foarte mult Dani Coman cu care am avut șansa să fiu coleg la FC Brașov. Am învățat foarte multe lucruri de la Dani Coman. În primul rând, Dani mi-a arătat ce înseamnă respectul față de fotbal. Apoi modul în care se pregătea era incredibil. Alți doi portari de la care am avut de învățat au fost Bogdan Stelea și Mario Felgueiras“, a spus Iacob.

„Este în primii trei portari din România“

Portarul crescut de FC Braşov a colaborat cu Balint la Unirea Tărlungeni, FC Braşov, ASA Târgu Mureş, Sportul Snagov, Metaloglobus și acum la UTA. „Lucrez cu Florin Iacob din 2013, astfel că îl cunosc foarte bine. Este un băiat serios, care a crescut enorm în toți acești ani. Am crezut încă de la început în calitățile sale și iată că nu m-am înșelat. Sunt convins că acum a ajuns la maturitatea deplină pentru un portar bun de Liga I. Acum, zic eu, Iacob este în primii trei portari din România. Randamentul lui este unul pe măsură și dă siguranță echipei prin absolut tot ceea ce face“, a spus Laszlo Balint, antrenorul echipei UTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române