-4.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovOpera şi Filarmonica păstrează legătura cu publicul prin spectacole online alese „pe...

Opera şi Filarmonica păstrează legătura cu publicul prin spectacole online alese „pe sprânceană”

Autor: M.P.

Nevoite să își desfășoare activitatea cu ușile închise și exclusiv online, din cauza pandemiei, Opera Brașov și Filarmonica încearcă să vină în această perioadă, pe online, în fața publicului. Cei cărora li se adresează ambele instituții muzicale brașovene în această perioadă, sunt mai ales tinerii. Astfel, Opera Brașov vine cu un musical care deja și-a arătat priza la publicul tânăr, în timp ce Filarmonica aniversează 35 de ani al formației camerale Gaudeamus Quartet printr-o realizare profesională impresionantă: Integrala cvartetelor de coarde de Ludwig van Beethoven.

„Nota zero la purtare”, invitaţia Operei Braşov pentru publicul tânăr

Miercuri, de la ora 18.30, Opera Brașov vine pe canalul său de youtube cu musicalul „Nota zero la purtare”. Musicalul compus de Marius Ţeicu şi adaptat de Ada Vertan readuce în prim-plan vaţa de liceu, cu conflictele din sălile de clasă, farsele copilăreşti pline de umor, sfiala primelor întâlniri, durerea eşecurilor dar şi preocuparea pentru propriul viitor. În distribuţie se regăsesc artişti braşoveni şi nu numai, precum Cristina Coatu, Dan Ionescu, Bogdan Mirică, Emil Dumbravă, Paul Tomescu (debut), Ştefan Schuller sau Lorand Cristian. Regia artistică a spectacolului „Nota zero la purtare” este semnată de Silvia Papadopoulos, scenografia – Rodica Garștea, coregrafia – Ramona Mezei, iar regie scenă – Silvia Papadopoulos.

Gaudeamus Quartet, aniversarea a 35 de ani, pe canalele online ale Filarmonicii

Filarmonica vine, la rândul său, cu un spectacol ce reprezintă, cel puţin în acest moment, o realizare unică în România. Gaudeamus Quartet, formaţia camerală a filarmonicii braşovene, ajunsă la 35 de ani de activitate, îşi adaugă în portofoliu Integrala cvartetelor de coarde de Ludwig van Beethoven. Astfel, azi, de la ora 18.00, aniversarea Gaudeamus va fi marcată printr-un recital dedicat lui Beethoven, în program regăsindu-se Cvartetul op. 130 în Si bemol major și Cvartetul op. 133 în Si bemol major „Marea Fugă”. Spectacolul va putea fi urmărit atât pe pagina de Facebook a instituţiei, cât şi pe canalul de Youtube. Cvartetul Filarmonicii Brașov Gaudeamus Quartet, este compus din Lucia Neagoe – vioara I, Raluca Irimia – vioara a II – a, Leona Varvarichi – violă și Ștefan Neagoe – violoncel. În campania „Filarmonica la tine acasă”, menită să menţină interesul spectatorilor şi în perioada de pandemie, în care sala a fost închis, cvartetul a transmis, într-un număr de opt recitaluri, Integrala Cvartetelor de coarde ale marelui compozitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE