-5.9 C
Braşov
AcasăMagazinO visez pe sora mea: Ileana Ciuculete a lăsat în urmă o...

O visez pe sora mea: Ileana Ciuculete a lăsat în urmă o moștenire blestemată

l Pentru câți bani se bat în tribunale

Ileana Ciuculete este plânsă de mama ei, de cei doi băieți, dar și de fratele care susține că are o legătură paranormală cu regretata solistă de muzică populară. Deși au trecut patru ani de la decesul cântăreței, fiii Ilenei nu au reușit nici acum să intre în posesia moștenirii: „De patru ani ne luptăm în tribunale”, a spus Mugurel Sfetcu, fiul cel mare al Ilenei.
Membrii familiei i-au făcut parastasul la Craiova, întrucât, din cauza restricțiilor impuse de pandemie în Județul Ilfov, nu au putut ajunge la mormântul cântăreței de muzică populară, care s-a stins din viață pe 14 martie 2017.
„Noi i-am făcut pomană pe 6 martie, înainte să înceapă postul. Am vrut să-i facem pomană cu preparate din carne. Firește, am marcat momentul și duminică, când s-au împlinit 4 ani de la dispariția mămicii noastre”, spune Mugurel Sfetcu.
Acesta a mai povestit că a visat-o o singură dată pe mama lui și că își amintește doar vag visul.
„Mămica va trăi prin cântecele ei. Eu nu o prea visez, s-a întâmplat o singură dată de când am pierdut-o”.

„Pe sora mea o visez. Mereu am visat-o. Am visat-o și înainte de 14 martie. Era în lumină”

Fratele artistei, Aurel Ciuculete s-a confesat: „Cu pandemia, m-a ferit Dumnezeu, dar e adevărat și că stau mai mult prin casă. Pe sora mea o visez. Mereu am visat-o. Îmi dădea semne, de dincolo, iar eu nu mă pot opri din plâns! Și aseară am visat-o, înainte de 14 martie, când s-au împlinit 4 ani de când a plecat dintre noi. Era în lumină. Nici acum nu mă pot abține să nu plâng, așa de mare este durerea pentru pierderea surorii mele. Au trecut 4 ani și încă nu-mi vine să cred că nu mai este. Mi-e foarte greu! Prima dată am visat-o la 45 de zile după ce a murit. Am visat-o pupând-o pe obraz în coșciug. De atunci, îmi dă mereu câte un semn”.
Fratele și fiii artistei, Mugurel și Cristian, i-au făcut parastas cu preparate din carne, pe data de 6 martie, dar și de post, pe data de 14 martie, ziua în care Ileana a murit:
„Am făcut o masă aici, la mine, și pe data de 6 martie, dar și acum duminică, pe 14 martie, când am comemorat-o pentru a doua oară. Duminică am făcut mai restrâns. Am dat o masă de post cu brânză și ouă. Îmi pare rău că nu am putut ajunge la București. Cu pandemia asta s-au tăiat toate! Să sperăm că putem ajunge cât de curând și la cimitir la sora mea!”, mai spune el.
Aurel i-a făcut artistei un bust, aflat acum în curtea din satul natal, Gubaucea, Jud. Dolj, iar în casa acestuia din Craiova a împodobit sufrageria cu tablourile și iile cântăreței.
„Sunt în același loc și iile ei și tablourile. Nu am cum să le schimb, chiar dacă eu sunt în renovare cu casa”, a mai dezvăluit bărbatul.
Ileana Ciuculete a încetat din viață pe 14 martie, la vârsta de 64 ani. Cântăreața de muzică populară suferea de hepatita C și ciroză hepatică. Pe 30 noiembrie 2019, a murit și soțul ei, Cornel Galeș, într-un tragic accident de mașină, în Spania. A fost înmormântat lângă „Zânica” lui, în cavoul familiei, din Cimitirul Străulești 2.

Moștenire blestemată pentru fiii Ilenei Ciuculete.”De patru ani ne luptăm în tribunale!”

Nici la 4 ani de la decesul mamei lor, Mugurel și Cristian Sfetcu nu au intrat în posesia moștenirii. Deși au câștigat în instanță din vremea când trăia văduvul Cornel Galeș, băieții artistei nu au primit încă nimic. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti au hotărât cum se va împărți moştenirea Ilenei Ciuculete, din noiembrie 2018. Înainte de a muri, Galeş fusese obligat de judecători să le plătească o cotă parte din casa în care a locuit cu Ileana Ciuculete. În urma deciziei, bărbatul trebuia să le dea băieţilor cântăreţei câte 34.000 de euro, cotă-parte din vila respectivă, dar şi câte 6.000 de lei, cotă-parte din drepturile de autor. Cum Cornel Galeș a murit, a fost citată fiica lui, care a refuzat însă partea ei de moștenire. Lucrurile s-au tărăgănat în ultimul an, din cauza pandemiei de coronavirus. Un executor se luptă să scoată la vânzare apartamentul pe care Cornel Galeș îl cumpărase cu banii obținuți din vânzarea vilei în care a stat cu Ileana: „De patru ani ne luptăm prin tribunale”, ne-a mai zis Mugurel. Băieții artistei nu au rămas cu niciun obiect amintire, de la Ileana Ciuculete. Cornel Galeș a împărțit tot, în 2017, la pomana de trei luni a cântăreței. Deși Mugurel și Cristian au vrut și partaj pe lucrurile Ilenei, adică bijuteriile, costumele populare şi mobila artistei, magistrații au respins cererea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE