17.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovA început campania de plantare: 200.000 de puieți plantați în județ anul...

A început campania de plantare: 200.000 de puieți plantați în județ anul acesta

Autor: Andra Odiru

l Molid, brad, larice

Încep plantările de primăvară, în pădurile pe care Romsilva le administrează, în județul Brașov. Pe aproape 22 de hectare de teren vor fi făcute acțiuni de regenerare artificială a pădurilor. La Vama Buzăului, la Șinca, Făgăraș sau Rupea vor fi plantați, în funcție de configurația terenului, de la paltin și gorub, până la cireș și larice.

Cele mai multe plantări, în Bucegi și Piatra Craiului

Romsilva are în planul pentru primăvara acestui an împăduriri în toate cele trei ocoale silvice din județul Brașov. Cele mai multe sunt pe raza Ocolului Silvic Brașov. Vorbim despre 4,29 hectare de pădure regenerată artificial și 5,44 hectare de „completări“, în Bucegi și Piatra Craiului. Pe raza Ocolului Silvic Făgăraș sunt incluse în planul de primăvară 4, 27 de hectare de regenerări artificiale și 5,30 hectare de „completări“. Terenurile vizate sunt în zonele Șinca, Rupea, Comăna și Făgăraș.
Și Ocolul Silvic Teliu face plantări, în această prumăvară. Terenurile sunt în zona Vama Buzăului. Vorbim despre 8,84 hectare supuse regenerării artificiale și 1,84 hectare de completări.

Ce se plantează

În acest an, regenerările forestiere planificate pentru județul Brașov trec de 100 de hectare. Plantările se fac pe tot parcursul anului, până la primele zăpezi. „Suprafața totală programată a se regenera, în anul 2021, este de 111 hectare, din care 79 ha regenerări naturale si 32 hectare regenerări artificiale. De asemenea, se vor efectua completări, pe o suprafață de 16 halectare. În campania de împăduriri vor fi necesari 200 000 de puieți, iar peste 95% dintre aceștia au fost produși în pepinierele proprii“, declară oficialii Romsilva.
Puieții plantați în acest an sunt de molid, brad, larice, fag, gorun, paltin de munte şi cireş.

Articolul precedentPopulism fără calcule
Articolul următorIncidența Covid 19

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Prosteala de politruc on Iarbă de un metru? „A plouat mult!”