12.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovVine controlul MI la Poliția Locală Brașov?

Vine controlul MI la Poliția Locală Brașov?

Surse demne de încredere ne-au confirmat faptul că reprezentanți ai Primăriei Brașov au solicitat Ministerului de Interne trimiterea Corpului de Control al ministrului în control la Poliția Locală Brașov, pentru o verificare mai amplă a activității instituției. Reamintim că în spațiul public și la nivelul Primăriei planează suspiciuni serioase de fraudă legate de modul în care s-au desfășurat testările polițiștilor locali, în urmă cu 2 săptămâni. Aceste examene constituiau un prim pas în încercarea Primăriei Brașov de a reforma instituția care cheltuie peste 4 milioane de euro din bugetul Brașovului. Cu toate aceste suspiciuni, prezentate de Monitorul Expres pe larg la acel moment, directorul executiv al instituției nu dorește reluarea testărilor, chiar dacă este imperios necesar ca orice suspiciune legată de corectitudinea procesului de examinare să fie eliminată. În schimb, Nicolae Aldea a trimis cauza la Poliție și parchet, pentru cercetare. Dar, copiatul la examen nu este faptă penală, astfel încât nu este clar care ar fi finalitatea acestui demers, cu excepția tragerii de timp și a blocării reformei în această instituție.

BV-49-PMB, în atenția directorului Poliției Locale Brașov

Tot legat de „activitatea” Poliției Locale Brașov, sâmbăta după amiază am fost martori, în trafic, ai unui moment mai puțin întâlnit: un șofer a observat o mașină a Poliției Locale ( BV-49-PMB), marcată, cu girofar, în care doi polițiști locali (un domn și o doamnă) în uniformă, se deplasau în trafic dar nu purtau mască de protecție, conform legii. Se întâmpla la ora 16,50 la semaforul de la intersecția străzilor Nicolae Iorga și Lungă, în zona Casa Armatei. Șoferul care i-a observat pe cei doi polițiști locali, în mașină, probabil în patrulare, dar fără mască , a coborât din mașina lui la semafor și le-a făcut semn polițiștilor (care staționau la culoarea roșie a semaforului în spatele mașinii lui) să își pună masca. Polițistul de la volan i-a făcut semn șoferului, în derâdere, să își vadă de treabă, în timp ce agenta poliției locale care stătea pe scaunul din dreapta față se distra pe seama cetățeanului revoltat. La schimbarea culorii semaforului, cele 2 mașini și-au continuat deplasarea, cea a Poliției Locale Brașov spre centru, iar cea a cetățeanului revoltat înspre Biblioteca Județeană. Suntem informați că cetățeanul a sunat la Dispeceratul Poliției Locale pentru a reclama atitudinea celor doi polițiști.
Reamintim că polițiștii locali sunt cei care, împreună cu cei de la poliția națională, desfășoară zilnic acțiuni de control privind portul măștii de protecție, iar în municipiul Brașov ei aplică, zilnic, în medie, 130 de amenzi pentru nepurtarea acesteia.
Conform Ordonanțelor Guvernului privind starea de alertă, dacă într-un autoturism se deplasează persoane din altă familie/locuință, toate persoanele trebuie să poarte mască de protecție. Este totuși posibil ca cei doi agenți să fie soț și soție, conform zvonurilor că aceasta este practica în instituția plătită din banii brașovenilor ( intră unul și își aduce și familia). Ar fi de așteptat ca directorul executiv al Poliției Locale Brașov să iasă cu explicații legate de activitatea celor doi polițiști locali. Domnule Nicolae Aldea, BV-49-PMB, sâmbătă ora 16,50.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române