23 C
Braşov
AcasăNationalStați cu ochii pe platformă! De ce nu știm când apar ...

Stați cu ochii pe platformă! De ce nu știm când apar programările pe platformă?

l 5.000 programări dispărute în 50 de minute

- Advertisement -

Ieri dimineață, așa cum Monitorul Expres anunța miercuri în exclusivitate în articolul „Click și Refresh, astăzi poate apar noi locuri”, începând cu ora 9 încă aproximativ 5.000 de programări au fost disponibile pentru județul Brașov pentru vaccinare cu vaccinul Oxford AstraZeneca. Toate aceste programări au dispărut în mai puțin de o oră, la ora 10 fiind 0 locuri libere.
În cursul zilei, au mai apărut sporadic, câte 2-3 locuri libere în diferite centre de vaccinare din județ, probabil persoane care au renunțat.
Conform informațiilor obținute de Monitorul Expres, se pare că ieri platforma a fost deschisă pentru orice doritor, nu numai pentru cei din etapa a 2-a. Este posibil ca în continuare să se meargă pe aceasta variantă pentru centrele din municipiul Brașov și Sânpetru, cele 2 localități care, conform Comitetului de Coordonare a Vaccinării, au intrat în regim accelerat de vaccinare din cauza incidenței de infectare de peste 4,5/1000 de locuitori. Cei care s-au programat astăzi vor începe să fie vaccinați începând de luni, 15/03/2021

Cum afli când apar vaccinurile? Lași plasa la coadă!

Este de neînțeles de ce autoritățile responsabile nu informează doritorii , prin orice metodă (rețele sociale, posturi radio, ziare) de faptul că în anume zi, la o anumită oră, un anumit număr de vaccinuri va fi disponibil pe platformă. Din cauza acestei lipse de informare, mii de brașoveni se trezesc că „au pierdut trenul“ iar alte mii stau 24 de ore din 24 pe platforma de vaccinare, doar-doar apar locuri.
Nu este foarte clar cine ar putea să facă acest efort de comunicare, având în vedere ca Primaria Brașov și DSP sunt responsabile de identificarea spațiilor și organizarea centrelor de vaccinare (Primăria) și asigurarea cadrelor medicale necesare pentru vaccinare (DSP).
De menționat este ca vaccinarea este coordonată de Ministerul Apărării Naționale iar platforma de vaccinare (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro) este gestionată de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Specialiștii STS sunt cei care introduc noile centre de vaccinare pe platformă și se poate crede că tot cei de la STS sunt cei care introduc pe platformă și numărul de programări disponibile pe fiecare centru de vaccinare. Dar poate este secret!

- Advertisement -

Mai vin vaccinuri!

Dar prim ministrul Florin Câțu ne da speranțe, pe pagina lui de Facebook: „Vești fantastice pentru români!
România primește suplimentar, în luna martie, peste 170.000 doze de vaccin produs de BioNTech-Pfizer, datorită cărora va putea extinde capacitatea de vaccinare pentru a limita răspândirea virusului în zonele puternic afectate (n.r. inclusiv Brașov și Sâmpetru)
Comisia Europeană a negociat cu BioNTech-Pfizer furnizarea anticipată a unui număr mai mare de doze care să permită accelerarea vaccinării în zonele de focar.
Încă 4 milioane de doze vor putea fi distribuite către Statele Membre, echitabil, în funcție de populația acestora, până la finalul lunii martie, suplimentar față de dozele deja programate pentru livrare în această lună.
#RomaniiTrebuieSaStie”

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii