10.8 C
Braşov
AcasăCititori(P) De ce să alegi o plită pe gaz și un cuptor...

(P) De ce să alegi o plită pe gaz și un cuptor electric

Achiziționarea separată a unei plite și a unui cuptor electric a devenit o opțiune pe care multă lume o ia în considerare. Acest lucru are multe avantaje, printre care faptul că cele două pot fi achiziționate în funcție de nevoi, dar și așezate în bucătărie în funcție de nevoile și spațiul pe care îl ai disponibil.
Există foarte multe opțiuni atât pentru plite, cât și pentru cuptorul încorporabil, cu toate acestea, achiziționarea unei plite pe gaz și, separat, a unui cuptor electric, poate fi cea mai bună alegere pentru persoanele ce doresc să se bucure în continuare de prepararea mâncării pe flacără, dar în același timp să beneficieze de avantajele unui cuptor electric.

Diferențele dintre o plită pe gaz, electrică și cu inducție

Plitele electrice mai sunt numite și plite vitroceramice deoarece sunt acoperite cu un strat vitroceramic. Acestea pot fi de două feluri: cu halogen sau radiante. Sistemul de funcționare al acestora este simplu. Energia încălzește un element, un rezistor, care la rândul său încălzește vasul de gătit. Sunt compatibile cu orice tip de vas de gătit spre deosebire de plitele cu inducție. Cu toate acestea, plitele electrice se încing foarte tare și se răcesc destul de greu, prezentând un risc destul de mare. Dacă alegeți o plită electrică, cât și una cu inducție, trebuie să luați în considerare și faptul că acestea consumă curent electric, iar asta înseamnă o factură mai mare.

Plitele cu inducție au nevoie de vase de gătit speciale ce sunt compatibile. Vasele trebuie să fie dintr-un material feros, întrucât plita funcționează prin transmiterea de unde electromagnetice direct asupra vasului. Este o medotă de încălzire puternică, instantă, la fel ca plita pe gaz. Plita cu inducție a început să își facă loc în bucătăriile profesioniste, în special și datorită faptului că, chiar dacă este pornită, plita cu inducție poate fi atinsă, fiind rece.

Plita pe gaz reprezintă cea mai accesibilă soluție. Pe lângă faptul că este economică, oferă și performanțe pe măsură. Sunt perfecte pentru cei ce sunt racordați la gaze, dar pot fi utilizate și cu butelii. Probabil, singurul avantaj al plitelor electrice sau cu inducție, față de o plită pe gaz este cel legat de curățare. În rest, o plită pe gaz oferă căldură instant, poate fi controlată ușor și rapid, și nici nu reprezintă un risc datorită siguranțelor de gaz.

Diferențele dintre un cuptor electric și unul pe gaz

Cuptorul este foarte important într-o bucătărie, în special într-una în care se gătește mult. Acesta ne ajută să preparăm rețete mult mai diverse dar și mult mai sănătoase. În cazul cuptorului, multe persoane au început să opteze pentru cuptorul electric, în combinație cu o plită pe gaz.

Diferențele dintre un cuptor electric și unul pe gaz, pe lângă sursa de energie pe care o folosesc, țin de costuri, întreținere și modul de gătire. Este adevărat că un cuptor electric poate fi mai costisitor din punct de vedere al consumului, dar oferă și avantaje în ceea ce privește posibilitatea de control a temperaturii de gătire, gătire uniformă cu ajutorul opțiunii de ventilare, dar și avantajul unui timer ce poate opri gătirea atunci când timpul s-a scurs.

Astfel, combinația dintre o plită pe gaz care și un cuptor electric poate fi o alegere foarte avantajoasă. Persoanele ce nu vor să renunțe la gătitul pe foc și preferă mâncarea gătită în acest mod, se pot bucura și de avantajele pe care le oferă un cuptor electric, dacă aleg o plită pe gaz. Această combinație, spre deosebire de un aragaz clasic, vă permite să montați plita într-o parte diferită a bucătăriei, în timp ce puteți monta cuptorul într-un soldat, la nivelul corpului, pentru acces mult mai facil și pentru economisirea spațiului. Această combinație vă permite să mixați brand-urile în funcție de necesitățile pe care le aveți, dar și să investiți mai mult într-unul din cele două produse, în funcție de care este mai important pentru dumneavoastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române