8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUPU - gata în 3 luni: Până la vară, Spitalul Județean iese...

UPU – gata în 3 luni: Până la vară, Spitalul Județean iese din șantier

Autor: M.P.

l 4 ani de chin

Începute în 2017, lucrările de consolidare și reparații ale corpului B de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov ar putea fi finalizate în aproximativ trei luni. Estimarea îi aparține președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, care spune că întârzierea din ultimul an a fost cauzată și necesitatea creării unor fluxuri medicale care să respecte regulile pandemie. Tot preşedintele Consiliului Judeţean spune că şi noua clădire a Unităţii de Primri Urgenţe, realizată printr-un proiect al Guvernului României cu banca Mondială, va fi gata în apoximativ două luni.

Spitalul județean, în șantier din 2017

Intervențiile pentru consolidarea, reparaţiile şi modernizarea corpului B al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov au început în 2017 şi s-au făcut pe etaje, de sus în jos, iar acum lucrările au ajuns la parter și subsol. Pentru lucrări s-a apelat la mutarea secțiilor din clădire, măsură ce a presupus și tăierea a 79 de paturi și, implicit, a finanțării prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). În vara lui 2016 a fost mutată și Unitatea de Primiri Urgențe, de la parterul Corpului B în clădirea policlinicii. Contractul de consolidare, reparații și modernizare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov are o valoare de 28,30 milioane lei, inclusiv TVA. Inițial el a pornit cu o finanțare proprie a CJ, iar ulterior, au fost făcute demersurile pentru preluarea lui de către Compania Națională de Investiții. Această preluare s-a făcut doar în 2019. Toată această birocrație, care a cauzat și unele întârzieri a durat până în 2019, când oficial proiectul a fost preluat de CNI.

Noua UPU, pe ultima sută de metri

Tot în două-trei luni ar trebui să fie gata şi noua clădirea a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean, spune preşedintele CJ, Adrian Veştea. Aceasta a fost construită printr-un proiect al Guvernului României, cu finanţare de la Banca Mondială, fiind ultima dintre clădirile noi incluse în programul national, pentru spitale judeţene din România. „Sper ca în două luni de zile să îl finalizăm şi pe acesta. A fost perioada de iarnă, în care s-a lucrat mai greu, am dat ocazia constructorului de a lucra pe interioare. În paralel, am aplicat și pe Programul Operaţional Regional, pentru dotări. Beneficiarul suntem noi, dar proiectul este al Guvernului României, cu Banca Mondială”, a precizat Adrian Veştea. Noua clădire a UPU se construieşte în curtea spitalului, în zona unde existau în trecut spaţii administrative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române