23.8 C
Braşov
AcasăCititoriEste bine să știți: Câteva sfaturi bune de urmat pentru telespectatorul obișnuit

Este bine să știți: Câteva sfaturi bune de urmat pentru telespectatorul obișnuit

Achiziționarea unui nou televizor poate fi un proces stresant: să hotărăști ce marcă vrei, ce dimensiune a ecranului, cât să coste. Iar dacă ajungi la magazin, vânzătorul va complica experiența, recomandând caracteristici diverse, cabluri mai scumpe, garanție extinsă. Nu cedați presiunilor, păstrați-vă cumpătul și amintiți-vă ce veți citi mai jos.
Desigur, unele lucruri sunt demne de avut în vedere – un amator de jocuri va alege un televizor la 120 Hz în loc de 60, pentru un răspuns mai rapid și direct – dar de multe altele nu veți avea nevoie.
În ciuda a ceea ce vă va recomanda vânzătorul, sau rubrica „Recomandări” a magazinului online favorit, specialistul de la USA Today vă spune care sunt „mituri” pe care e mai bine să le neglijați:

Mitul 1: Ai nevoie de 4k pe un televizor mic
Un televizor Full HD (1080p) va expune aproximativ două milioane de pixeli (micile puncte care compun imaginea), dar unul 4k (sau Ultra HD – UHD) are peste opt milioane de pixeli. Acest salt în rezoluție se traduce printr-o imagine incredibil de clară.
Dar dacă îți trebuie un televizor mai mititel (după standardele actuale), adică un model de 101 sau 108 cm, nu are niciun rost să cauți la 4k deoarece probabil nu vei sesiza nicio diferență între o imagine Full HD și una UHD. Singura excepție va fi când stai foarte aproape de aparat.

Mitul 2: A venit vremea pentru 8k
Chiar dacă vânzătorul îți va spune altceva, nu este încă nevoie să cumperi un televizor 8k.
De ce? Nu sunt deloc ieftine și nici nu există suficient conținut 8k pentru a justifica investiția (chiar dacă televizorul poate aduce imaginea aproape de calitatea 8k), iar saltul de la 4k la 8k nu este la fel de semnificativ ca acela de la HD la 4k (adică de la SD la HD).
De asemenea, pentru a beneficia cu adevărat de rezoluția 8k – când veți rula un joc video de pe PS5 sau XBOX Series X, sau un canal YouTube 8k) – este nevoie de un ecran mare, înspre 2 m.
Dacă nu sunteți un avangardist cu buzunare adânci, ignorați 8k – cel puțin pentru moment.

Mitul 3: Cumpărați numai cabluri HDMI premium
Chiar dacă o vor contrazice unii entuziaști ai home theater, cei mai mulți oameni nu pot detecta diferența dintre un cablu HDMI ieftin cumpărat de la un magazin local și cel care vine într-o cutie elegantă de la un retailer specializat.
Cu siguranță, sunt câteva lucruri de luat în seamă la cablurile mai scumpe: protecție mai groasă (pentru a reduce interferența de la un cablu de alimentare, să zicem), conectori mai buni (de ex. auriți), lungime mai mare, dar justifică cu greu diferența de preț.

Mitul 4: Ai nevoie de garanția extinsă
Chiar dacă o garanție extinsă te poate face mai liniștit la gândul că ceva va merge rău, nu ai nevoie de ea.
Garanțiile extinse sunt o mare afacere pentru comercianți. Numai în SUA reprezintă 40 de miliarde de dolari.
Chiar dacă veți avea o problemă cu aparatul, garanția extinsă pe care ați plătit-o poate avea termeni tipăriți cu caractere mici care vă vor limita sau descalifica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române