4.6 C
Braşov
AcasăSportCristian Dobre mișcă lucrurile la CS Dinamo Brașov

Cristian Dobre mișcă lucrurile la CS Dinamo Brașov

Autor: Adi MARICA

l Noul comandant al CS Dinamo – Centrul Sportiv Brașov dezvăluie planurile pentru revitalizarea clubului brașovean

Instalat în urmă cu șapte luni la conducerea CS Dinamo Brașov, comisarul șef de Poliție Cristian Dobre (51 de ani) și-a început în forță mandatul. Impactul a fost unul dur, pentru că Dobre a găsit la Brașov un club inert, în care baza sportivă se afla într-o degradare avansată, iar condițiile de pregătire ale sportivilor proaste. „Am fost adus la CS Dinamo Brașov de actuala conducere a CS Dinamo București cu care am lucrat în trecut și la Inspectoratul General de Aviație, președintele Ionuț Popa și vicepreședintele Adrian Popescu. Când am preluat conducerea CS Dinamo Brașov am găsit o stare de blazare generalizată, lucruri care nu se mișcau de mai bine de 20 de ani și care se degradau pe zi ce trece“, spune comandantul lui CS Dinamo. Realist, Dobre spune că, „în acest moment, CS Dinamo Brașov funcționează doar la 20 % din capacitatea sa reală. Acest lucru nu poate continua așa!“

Provocarea CS Dinamo Brașov

Până acum s-au făcut pași mici, dar rezultatele încep să se vadă. Un exemplu concret: încasările din închirierea terenurilor de tenis au crescut de șapte ori!
„Este o mare provocare să revitalizez Centrul de la Brașov. Primul pas a fost să mișcăm lucrurile. Tot ce am făcut până acum am făcut doar cu fonduri de la CS Dinamo București. Este vorba de reabilitarea termică, în sensul schimbării geamurilor termopane, o investiție de aproape un miliard de lei vechi, schimbatul iluminatului perimetral și cel din balon cu lămpi led de ultimă generație, reparații la instalațiile sanitare și în camerele pentru sportivi. Toate aceste investiții au dus la creșterea încrederii angajaților că aici se întâmplă ceva în bine și, în sfârșit, după atâția ani lucrurile de mișcă. Am reușit o colectare mult superioară a fondurilor extrabugetare din închirierea terenurilor de tenis. O parte din acești bani s-au întors la CS Dinamo Brașov, iar acum, odată cu aprobarea bugetului de stat, sper să putem continua investițiile pentru dezvoltarea clubului“.

La munca de jos: „Nu mi-au căzut gradele!“

Și pentru ca lucrurile să se miște, noul comandant al CS Dinamo Brașov a trecut și la munca de jos și a lucrat cot la cot cu angajații clubului. „Nu mi-au căzut gradele! Nu e o rușine să muncești. Îmi place ceea ce fac și mi se pare ceva normal să fiu prezent printre oameni. De când sunt aici, la CS Dinamo Brașov, nu s-a desfășurat niciun turneu fără ca eu să fiu prezent și nu s-a făcut nicio lucrare fără ca eu să fiu prezent fizic. Indiferent de oră. Toate aceste lucrări s-au făcut cu oamenii noștri și cu posibilități proprii“, spune Cristian Dobre.

Sală de sport pe Nicopole și Centru Sportiv în Poiana Brașov

Pentru că baza sportivă a CS Dinamo Brașov este învechită, este clar că este nevoie de investiții majore. Planurile pe termen mediu sunt construirea unei săli moderne de sport în incinta bazei sportive de pe strada Nicopole, reabilitarea Arenei Centrale de tenis, rezolvarea situației juridice a Sălii de sport de pe strada Școlii , dar și construirea unui Centru Sportiv în Poiana Brașov. „Suntem în discuții cu CNI pentru construirea unei Săli de Sport de care sportivii noștri au mare nevoie. Reabilitarea Arenei Centrale de tenis este o prioritate, iar un alt proiect este valorificarea terenului pe care îl avem în Poiana Brașov. Vrem să construim în Poiana Brașov un Centru Sportiv pentru recuperarea și antrenamentele sportivilor clubului Dinamo și nu numai“, a spus comandantul CS Dinamo Brașov.

Academie de fotbal la Brașov!

Pe plan sportiv, două proiecte majore sunt în derulare. Astfel, la Brașov , CS Dinamo București va avea filiale ale Academiilor de fotbal și tenis! „CS Dinamo a demarat deja înființarea Academiilor de fotbal și de tenis. Noi dorim ca aceste Academii să aibă filiale și la Brașov, atât la fotbal cât și la tenis. Vrem să atragem copiii la sport încă de pe băncile școlii pentru revitalizarea Centrului Sportiv Brașov. Pentru a ne îndeplini aceste obiective sunt necesare investiții. Acum avem trei terenuri de tenis, două funcționale și iarna, și niciun teren de fotbal. Din discuțiile cu cei din conducerea clubului Dinamo intenționăm în acest an construirea a 2-4 terenuri de tenuri mixte de tenis și fotbal. Dinamo este un brand, un club cu vechime și cu mare tradiție. A face parte din Dinamo este onoare, iar acest club a reușit întotdeauna să facă performanță. Fotbalul este ceva aparte, iar CS Dinamo este total diferit de FC Dinamo care este un club privat. Academia de fotbal Dinamo Brașov va avea o colaborare cu orice asociație sportivă inclusiv cu cluburile din Brașov. . Momentan nu ne-am gândit la o echipă de seniori la fotbal. Ne vom axa pe de la preșcolari până la cei de 18 ani. Sperăm să atragem zeci și chiar sute de copii atât la fotbal cât și la tenis.“, a spus comandantul structurii brașovene a CS Dinamo.

Cristian Dobre, comandant CS Dinamo Brașov: „Centrul de la Brașov al CS Dinamo a fost, este și va rămâne al brașovenilor. Pricipalii beneficiari sunt brașovenii. Atât timp cât voi sta pe acest scaun voi face tot ce ține de mine ca acest centru să performeze. Dacă nu voi reuși, sunt primul care va ridica mâna“.

Dezastrul de la sala de judo!


Secția de judo a CS Dinamo Brașov a dat o mulțime de campioni europeni și mondiali. Aflată într-o stare avansată de degradare, sala este acum închisă , după ce anul trecut acoperișul s-a prăbușit! „Sala de sport de pe strada Școlii a fost revendicată de către Biserica Evanghelică. Acum suntem în litigiu, iar legislația nu ne permite investiții în acest imobil. S-a întâmplat și nenorocirea să se prăbușească o parte din acoperiș. Am reușit să închiriem o sală pentru funcționarea secției de judo, iar pentru secția de lupte, prin eforturi proprii, am construit, sub arena de tenis de pe strada Ncoplie, o sală pentru ca sportivii să-și poată continua în condiții minimale activitatea. În funcție de decizia Instanței, vom încerca să reabilităm și Sala de sport de pe strada Școlii. Momentan am luat toate măsurile pentru protejarea amplasamentului pentru ca acesta să nu se degradeze și mai tare. Totul depinde însă de decizia Instanței“, a spus Cristian Dobre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române