25.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovSpitalul Regional Braşov, de la 300 de milioane la 600 de...

Spitalul Regional Braşov, de la 300 de milioane la 600 de milioane de euro?

Primarul Braşovului, Allen Coliban şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov nu prea reuşesc să se pună de acord, cel puţin la nivelul declaraţiilor, atunci când vine vorba despre una dintre cele mai importante investiţii ale judeţului, respectiv Spitalul Regional. Astfel, într-o publicaţie naţională cu profil economic, primarul Allen Coliban a declarat zilele trecute că Braşovul pregăteşte investiţii de 1,5 miliarde de euro, una dintre acestea fiind tocmai în spitalul regional. Valoarea proiectului, aşa cum a fost ea înaintată de Coliban, în interviul respectiv, din data de 3 martie, este de 600 de milioane de euro. Restul până la 1,5 miliarde de euro ar urma să fie investiţi în proiectul trenului metropolitan şi în diferite proiecte menite să protejeze mediul, să atragă investitori sau să crească competitivitatea universitară.

- Advertisement -

Cifrele lui Coliban nu „bat” cu cele ale lui Veştea

Sumele anunțate de primarul Brașovului sunt total diferite de cele prezentate de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, în 10 februarie, la dezbaterea pe tema actualizării Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) organizată de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Astfel, în 10 februarie 2021, Adrian Veștea a propus alocarea prin PNRR a sumei de 300 milioane de euro pentru Spitalul Regional Braşov (proiect aflat în stadiul elaborării studiului de fezabilitate, care va stabili valoarea investiției). Practic, având în vedere sumele anunțate de președintele Consiliului Județean Brașov și de primarul Brașovului, rezultă că în câteva săptămâni, valoarea investiției s-a dublat.

Şi totuşi, câte paturi va avea spitalul, după „îmbunătăţirea proiectului”, anunţată de Allen Coliban?

- Advertisement -

Pe de altă parte, neclar este şi numărul de paturi al spitalului. Astfel, prin ordinul Ministrului Sănătății din 1 noiembrie 2018 (care este și acum în vigoare), noul spital al Brașovului ar urma să aibă 849 de paturi pentru spitalizare de continuă și 64 pentru spitalizare de zi. În 9 februarie, printr-un comunicat transmis presei locale, Allen Coliban a anunțat că „spitalul ar urma să aibă o capacitate aproape 1.000 de paturi, dintre care 912 paturi pentru serviciile de urgență (spitalizare continuă – n.n.) și 56 pentru spitalizare de zi”. În ediția din 3 martie a cotidianului național, primarul a amintit de „spital regional cu 900 de paturi”, pentru prima etapă, numărul de locuri urmând a fi crescut în timp. (M.P.)

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ