-5.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovEste obligatoriu: Recensământ de probă în 856 de locuințe din municipiul Brașov

Este obligatoriu: Recensământ de probă în 856 de locuințe din municipiul Brașov

l Doar 13 străzi selectate

Reprezentanții Primăriei Brașov au anunțat joi că 856 de locuințe din municipiu au fost selectate pentru a participa la recensământul de probă efectuat de Institutul Național de Statistică și Direcția Județeană de Statistică Brașov în această lună, o etapă de pregătire a Recensământului Populației și Locuințelor care va avea loc în semestrul I al anului viitor.
Brașoveni care locuiesc pe străzile următoare vor fi contactați zilele următoare cu informații în legătură cu obligativitatea de a participa la recensământ: Al. I Cuza, Bisericii Române, Col. Ion Buzoianu, Colinei, De Mijloc, Dealul Cetății, Dealul de Jos, Dr. Gheorghe Marinescu, Dr. Ion Rațiu, Lungă, Maior Cranța, Mihai Eminescu și Simion Bărnuțiu.
Recensământul de probă se va desfășura, pentru prima dată în România, preponderent online, în trei faze: Faza 1: până în 9 martie 2021 – pregătirea bazei de date cu
variabilele de recensământ preluate din surse administrative și precompletarea chestionarelor individuale; Faza 2: 10 – 16 martie 2021 – auto-recenzarea (completarea
chestionarelor online de către persoanele din gospodăriile cuprinse în eșantion); Faza 3: 22 – 31 martie 2021 – deplasarea recenzorilor în teren pentru realizarea interviurilor față în față în cazul persoanelor/gospodăriilor unde, din motive obiective, nu s-a putut efectua autorecenzarea. Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete sunt obligatorii. Refuzul de a furniza informațiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informații incorecte constituie contravenții și se sancționează cu amenzi cuprinse 1.000-5.000 lei.
La nivelul județului Brașov, în cadrul recensământului de probă au fost incluse, pe lângă cele 856 locuințe din municipiu și 518 de locuinţe din comuna Hălchiu.
La nivel național, la recensământul de probă vor fi incluse aproximativ 50.000 de gospodării alese aleator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE