13 C
Braşov
AcasăNationalSemințe țărănești, gratis pentru grădinari

Semințe țărănești, gratis pentru grădinari

Asociația Eco Ruralis distribuie în mod gratuit semințe țărănești către țăranii și grădinarii doritori, din România. Castraveți, ardei, dovleci și dovlecei, tomate de toate culorile și mărimile, sfeclă, vinete, busuioc, gălbenele și crăițe sunt doar câteva dintre cele 47 de specii și peste 100 de varietăți de legume, plante aromatice, medicinale și companion sunt disponibile.
Comenzile se realizează în baza Catalogului și completării unui formular de comandă ce va fi disponibil pe website-ul asociației și pe social media sau prin apel telefonic, în limita a maxim cinci varietăți de semințe, practic cinci plicuri de semințe. Fiecare plic conține între 5 și 30 de semințe fiecare, o cantitate suficientă pentru ca acestea să fie multiplicate mai departe. Asociația va onora solicitările pe cale poștală, acoperind toate costurile expedierii.
În vederea realizării comenzilor, Eco Ruralis a pregătit răspunsuri la cele mai frecvente întrebări primite de-a lungul anilor, referitoare la distribuția anuală de semințe țărănești:
1. Când pot să comand semințe țărănești?
Din data de 1 MARTIE 2021, când lansăm Catalogul Eco Ruralis de Semințe Țărănești și Formularul ONLINE pentru Comandă. Nu primim comenzi prin Facebook sau e-mail
2. Ce trebuie să fac? Care sunt pașii de parcurs?
a.) Intru pe pagina de facebook Eco Ruralis SAU pe www.ecoruralis.ro.
b.) Consult Catalogul Eco Ruralis de Semințe Țărănești 2021.
c.) Completez Formularul de Comandă ONLINE (de preferat)
d.) Dacă nu am internet, sun la biroul asociației la nr. 0264.599.204. Program LUNI-VINERI: 09:00 – 17:00.
e.) Aștept sosirea comenzii în CUTIA POȘTALĂ.
3. Câte semințe gratuite pot să comand?
Maxim 5 varietăți ÎN TOTAL, cu câte 5-40 de semințe fiecare, în funcție de specie.
Stocul de semințe este limitat, de aceea vă rugăm să faceți O COMANDĂ PER FAMILIE pentru a permite accesul cât mai multor persoane la semințe țărănești. Încurajăm SOLIDARITATEA între țărani, mai ales în vremuri dificile.
4. Cum voi primi plicul cu semințe țărănești?
DIRECT ÎN CUTIA POȘTALĂ, prin Poșta Română; Plicul va fi trimis GRATUIT la adresa scrisă în formular și DOAR în România
Cunoscute și sub numele de populații locale sau semințe tradiționale, semințele țărănești sunt semințe vechi moștenite din bătrâni și salvate în propria grădină. Acestea sunt cu mult mai variate, productive și mai rezistente la condiții de mediu vitrege, boli și dăunători decât semințele hibrid, iar hrana obținută din ele este de calitate superioară, mult mai nutritivă și având gustul de altădată. Prin intermediul distribuției de semințe țărănești, asociația Eco Ruralis dorește să contribuie la menținerea semințelor vii în câmpuri și grădini și la creșterea autonomiei țăranilor asupra semințelor lor și a hranei pe care o produc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE