32.4 C
Braşov
AcasăStiri Brasov35 de paturi: Spitalul Clinic de Copii are nevoie de un nou...

35 de paturi: Spitalul Clinic de Copii are nevoie de un nou corp de clădire

Autor: Mihaela Parghel

- Advertisement -

l E necesară și o scară exterioară de incendiu

Spitalul Clinic pentru Copii Brașov propune, pentru acest an, pornirea proiectului de construire a unui nou corp de clădire, astfel încât unitatea medicală să poată răspunde cerințelor legate de respectarea regulilor de distanțare și în general, de protecția pacienților. Pentru realizarea acestei construcții, până în prezent a fost eliberat certificatul de urbanism, fiind făcute în continuare demersuri pentru obținerea celorlalte autorizații și avize.

35 de paturi în noua structură

Această structură nouă va avea aproximativ 35 de paturi și nu va modifica numărul total de paturi din cadrul spitalului, acestea fiind distribuite de la secțiile în care utilizarea paturilor este mai scăzută. „Conform prevederilor Ordinului nr. 914/2006, în fiecare secție de spitalizare trebuie să existe o subzonă septică în care la nevoie să se realizeze izolarea și cohortarea pacienților contagioși și dependenți de echipamentele secției sau imunodeficienți, cu respectarea precauțiilor de izolare. Realizarea unei clădiri exterioare destinate tratării copiilor cu boli infecțioase este însă o măsură de protecție a pacienților internați în spital, întrucât în prezent nu se poate organiza o structură cu circuite separate în clădirea actuală. Simpla plasare a pacientului într-o rezervă cu grup sanitar propriu nu mai este o acțiune eficientă și suficientă pentru a reduce riscul de transmitere a infecțiilor și, în consecință, de apariție a infecțiilor asociate asistenței medicale”, explică dr. Liviu Muntean, directorul medical al Spitalului Clinic de Copii.
Investiția propusă de Spitalul Clinic de Copii înseamnă o construcție nouă, realizată conform ultimelor norme de protecție, cu dotări noi, cu compartiment separat de terapie intensivă și cu o sală de intervenții chirurgicale este soluția salvatoare pentru micii pacienți.

- Advertisement -

Spitalul are nevoie urgentă și de o scară exterioară, pentru a îndeplini cerințele ISU

Președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, spune că aceasta este o investiție de maximă urgență, din punctul de vedere al administrației județene. Alături de ea însă, tot în acest an este propusă, ca o investiție urgență, și construirea unei scări exterioare, astfel încât unitatea medicală să corespundă normativelor impuse de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU). Demersurile pentru realizarea scării de incendiu au început încă din anul 2018, cu efectuarea studiului de fezabilitate. Investiţia necesară este de 4.389.000 lei şi, reprezentanții CJ spun că are toate şansele să se realizeze în acest an, proiectul fiind în stadiul stabilirii indicatorilor tehnico-economici și analizării lor de către Consiliul Județean Brașov.
Spitalul Clinic de Copii Brașov funcționează cu 225 de paturi pentru pacienți și 80 de paturi pentru însoțitori, asigurând servicii medicale în specialități diferite, unice în regiune, atât pentru copiii din județul Brașov și din județele limitrofe (Covasna sau Harghita), cât și pentru micii pacienţi din alte părţi ale țării sau din afara României, aflați în această zonă turistică.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE