19.7 C
Braşov
AcasăCititori(P) Cum să realizezi mobilier din fier forjat

(P) Cum să realizezi mobilier din fier forjat

Mobilierul din fier forjat poate fi conceput astfel încât să se încadreze într-o plajă largă de stiluri, fie ele moderne sau clasice, minimaliste sau romantice.

- Advertisement -

Prin folosirea lui, oferă camerei în care este pus un aer aparte, fiind piese de mobilier impunătoare, iar datorită vopselelor folosite, se pot integra cu ușurință cu restul decorațiunilor.

Ce fel de piese de mobilier se pot crea din fier forjat

Fie că folosim doar fier forjat sau îl combinăm cu lemnul, piesele pe care le putem realiza se potrivesc atât în interior, cât și în exterior. Astfel, printre piesele de mobilier din fier forjat pe care le putem face, amintim:

- Advertisement -

Mese și scaune – atât pentru interior, cât și pentru exterior (terase sau grădină);
Canapele și bănci, similare cu mesele și scaunele;
Paturi – un pat din fier forjat va fi mult mai rezistent decât un pat obișnuit;
Rafturi;
Suporturi pentru umbrele sau cuiere;
Ornamente în diferite forme – de exemplu, se pot crea ornamente din fier forjat în forma unui pian;
Oglinzi;
Accesorii pentru șeminee.

De ce să faci piese de mobilier din fier forjat

Pe lângă ușurința cu care se integrează în orice tip de design, fierul forjat este rezistent, iar datorită prelucrării manuale prin încălzire, poate deveni maleabil și transformat în formele dorite. Deoarece are un conținut scăzut de carbon, acesta poate fi ușor de manevrat și de sudat.

Astfel, fierul forjat devine un semn de bunăstare, fiind elegant și rezistent.

Cum realizezi mobilier din fier forjat

În mare, pașii sunt aceiași indiferent de tipul de mobilier pe care vrei să îl faci, iar uneltele nu ar trebui să difere de la un caz la altul. Înainte de a începe lucrările, ai grijă să porți mereu echipament de protecție și să lucrezi în siguranță.

Dacă vrei să încerci să faci asta pe cont propriu, propunem să începi cu un proiect mai mic, fără prea multe detalii. Dacă vrei să lucrezi la un proiect mai ambițios, îți sugerăm să ceri sfatul cuiva care a mai făcut asta.

Astfel, pentru crearea unui mobilier din fier forjat, va fi nevoie să:

1. Creezi planul – planul de lucru este foarte important, deoarece în această etapă vei vedea de cât material ai nevoie și îți vei face o idee despre ce presupune timpul de lucru. Poți să cauți modele similare cu ceea ce îți dorești pentru a avea o viziune despre cum vrei să arate proiectul tău la final.
2. Tăierea fierului – după ce planul este gata și ai toate materialele de care ai nevoie, urmează tăierea lor la dimensiunile potrivite. În funcție de proiectul pe care ai ales să-l faci, va trebui să tai bucăți mai mici sau mai mari.
3. Modelarea fierului – în această etapă va trebui să modelezi fierul fie prin răsuciri sau îndoiri care să se plieze cât mai bine pe planul făcut la punctul 1.
4. Asamblarea fierului – aici proiectul tău va prinde viață. Te poți folosi de invertoare de sudură pentru a suda fierul în modelul dorit. Ai grijă să îți protejezi ochii și nu uita să porți mănuși de protecție.
5. Protejarea fierului – acum că proiectul tău este gata, fie că vorbim de un scaun sau o masă, o canapea sau chiar și un pat, trebuie să îi aplici un strat de protecție. Acesta trebuie curățat în totalitate, grunduit și apoi vopsit. Iar pentru o protecție de lungă durată, ai grijă să cureți fierul forjat de praf în mod regulat.

Aceștia au fost pașii de realizarea a mobilierului din fier forjat. Apelează cu încredere la cineva care a mai făcut așa ceva, dacă nu te crezi stăpân pe situație, sau încearcă-ți mâna în crearea unei piese de mobilă din fier forjat și nu uita de echipamentele de protecție. Spor la treabă!

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE