13 C
Braşov
AcasăNationalLa al treilea soț: Cine e Șoșoacă?

La al treilea soț: Cine e Șoșoacă?

„Sunt insuportabilă și autoritară”

Diana Șoșoacă este un „personaj” nou în politică, intrând în Parlament ca senator din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), în urma alegerilor din 6 decembrie 2020. În februarie anul acesta a fost exclusă din AUR, ea invocând motive financiare, pe când ceilalți membri au susținut că Șoșoacă nu a avut un comportament corespunzător strategiei partidului nici în parlament, nici în spațiul public. Cu toate că puțini știau de existența ei până acum câteva luni, Șoșoacă a ajuns rapid foarte cunoscută. Este vocală, adepta teoriilor conspirației, anti-vaccin, anti-mască, invitată adesea la emisiunile anumitor posturi de televiziune si nu pierde niciodată ocazia de a fi în atenția publică.

Cine este Șoșoacă?

Diana Șoșoacă este avocat, este la a treia căsătorie și are un băiat în vârstă de 19 ani și o fată de 8 ani. Ea a declarat că nu s-a înțeles cu foștii soți deoarece este „insuportabilă și autoritară”. Actualul ei soț este chimist și a lucrat la Combinatul Oltchim, din Râmnicu Vâlcea, timp de 18 ani.

Excluderea Dianei Șoșoacă din AUR

Șoșoacă a fost exclusă din AUR după ce a fost protagonista mai multor scandaluri, fără a ține cont de strategia formațiunii politice. „Doamna Șoșoacă este un avocat respectat și era un plus pentru echipa noastră, însă, din păcate, dânsa nu a înțeles că trebuie să respecte un pic și statutul de demnitar al statului român și trebuie să respecte și jocurile democratice ale unui partid parlamentar. Conducerea partidului i-a atras atenția în repetate rânduri că trebuie să își asume și statutul de parlamentar AUR. Dar când ai intrat în Parlament, trebuie să respecți și statutul de demnitar și partidul și regulile de joc într-un partid democratic la urma urmelor. Există un circuit democratic al deciziilor, există un circuit al comunicării într-un partid și acesta trebuie să fie unul flexibil între toți membrii. În momentul în care un membru al acestei formațiuni politice ia decizia că acționează de capul lui, pe cont propriu, că știe mai bine ce trebuie sa facă, în mod evident, doamna s-a poziționat singură în afara partidului”, a declarat deputatul Dan Tănasă. Liderul grupului parlamentar senatorial AUR, Claudiu Târziu, a anunțat luni, 15 februarie, în plen, excluderea din partid a senatoarei Diana Șoșoacă și revocarea acesteia din funcția de președinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor și din cea de membru al Comisiei juridice. Ulterior, Șoșoacă a declarat că excluderea ei din partid a pornit de la bani, „pentru că ideologie nu există”. „Totul a pornit de la bani pentru că ideologia nu există. În partid este în acest moment un scandal imens, cei din conducerea AUR cer jumătate din cei 28.000 de lei dați pentru cheltuielile senatorului”, a declarat Șoșoacă. Ea mai susține că parlamentarii AUR trebuie să achite 2.000 de lei în fiecare lună pentru „donațiile AUR” și că ea nu a dat banii, iar de aici ar fi pornit scandalul. Excluderea ei a avut loc imediat după incidentul din 10 februarie, când a susținut în Parlament că vaccinul Pfizer/BioNTech „distruge matricea națională a poporului român”. Sorin Lavric ar fi cerut ca microfonul să fie tăiat în timp ce vorbea senatoarea, drept urmare Șoșoacă l-a acuzat pe acesta de „misoginism sau politically correct”. „Femeile sunt omorâte și se distruge matricea națională a poporului român! Puteți sa mă amendați, puteți să faceți ce vreți, adevărul va ieși la iveală! Omorâți România pas cu pas, vaccinând femeile, care duce la sterilitate”, a mai spus atunci Șoșoacă, înainte ca microfonul să fie tăiat.

Cele mai mari conflicte în care a fost implicată senatoarea

De când și-a început cariera politică, Șoșoacă a fost în centrul tuturor scandalurilor apărute. Cel mai recent este chiar de duminică seara, 21 februarie, când senatoarea a mers la secția mobilă ATI a Institutului Marius Nasta, la scurt timp după ce aici a fost anunțată o degajare de fum. Șoșoacă a fost agresivă atât cu Beatrice Mahler, directoarea unității medicale, cât și cu Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. În plus, în momentul în care paznicii spitalului au încercat să îi blocheze accesul în curte, a început să țipe și să își invoce statutul de demnitar. „Alo, sunt senator! Ia mâna de pe mine! N-ai voie, ia mâna de pe mine! Ăsta e abuz în serviciu! Ia mâna de pe mine, că n-ai voie sa pui mâna pe mine! Dă-te la o parte, că ai cuvântul meu că vei păți ce va păți un om care se opune unui demnitar. Ce-ați ajuns voi, în România, bodyguarzii, să omorâți oamenii pe străzi? Sunteți vai de capul vostru”, a spus Șoșoacă. Cu două zile în urmă, senatoarea s-a deplasat în Valea Jiului și a vorbit în fața minerilor strânși în fața Minei Lupeni. „Trebuie sa cadă Orban și abuzatorul suprem: Raed Arafat. Dacă nemernicul ăla de Raed Arafat vă interzice Paștele, trebuie sa rezistați. Pandemia nu există. Pandemia a luat sfârșit, a spus-o și doamna doctor Adina Alberts (n.r medic estetician, nu epidemiolog)”, a spus Șoșoacă. Senatoarea nu a purtat mască și le-a cerut oamenilor cu care a vorbit să facă același lucru. Șoșoacă este și avocata cu care IPS Teodosie a venit în fața judecătorilor, când a contestat în instanță restricția de organizare a pelerinajului la Peștera Sfântului Apostol Andrei. Senatoarea a intrat cu stângul în politică, iar consultările cu președintele Klaus Iohannis pe care le-a avut fiecare partid în parte au fost un alt motiv de scandal. La consultările cu președintele României a purtat masca, dar sub nas, iar în prima zi de plen la Senatul României a refuzat categoric să o poarte. Acest comportament a stârnit reacții negative, astfel că, în seara zilei cu pricina, la depunerea juramântului, a purtat un dispozitiv transparent pe față, model pe care l-au purtat adesea membrii AUR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE