17.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovNu se vor restructurați! Polițiștii locali contraatacă

Nu se vor restructurați! Polițiștii locali contraatacă

l Astăzi e zi de examen

Conform planului de restructurare a Poliției Locale Brașov propus de consilierul personal al primarului Allen Coliban, Radu Dascălu, astăzi trebuie să înceapă evaluările scrise ale angajaților acestei unități din subordinea Consiliului Local Brașov. Planurile erau ca astăzi să fie evaluați în scris șefii de birouri iar miercuri să fie testați agenții de poliție.
Intrarea municipiului Brașov în scenariul roșu a creat ceva probleme pentru organizatorii concursului, care trebuie să găsească mai multe săli pentru testare decât era prevăzut inițial.
Universitatea Transilvania din Brașov, unde erau organizate 2 săli de examen, a fost contactată de viceprimarul Sebastian Rusu (cel care are în subordine directă Poliția Locală ), pentru a obține mai multe încăperi pentru acest examen.
Și chiar dacă acest impediment va fi rezolvat, polițiștii locali pot scăpa fără examene pentru ca sindicatul care îi reprezintă a dat ieri în judecată Consiliul Local, pentru ca justiția să blocheze decizia de restructurare a Poliției Locale.
Printre motivele puse de reprezentanții angajaților poliției locale pe masa judecătorilor pentru a bloca aceasta reorganizare, sunt următoarele:
– desfășurarea examenelor când in Brașov este o incidența a infectării cu Covid19 mai mare de 3 /1000
– faptul că, în opinia polițiștilor locali, din hotărârea DE consiliu local privind reorganizarea Poliției Locale ( H.C.L. Nr. 7 / 27.01.2021) nu reies motivele reorganizării prin reducerea numărului de posturi și organizarea de examen, raportat la activitatea și rezultatele Poliției Locale Brașov în anul precedent
– faptul că prin reorganizarea dorită de primărie s-ar diminua capacitatea de intervenție a Poliției Locale în situația pandemică actuală
De asemenea , sindicaliștii spun că „este ilegală reorganizarea fără consultarea structurilor Ministerului Afacerilor Interne care coordonează operațional poliția locală cu privire la oportunitatea reorganizării poliției locale”
Această acțiune în justiție este înaintată (posibil strategic) , cu o zi înainte de începerea examenelor și la 2 zile după ce la Primăria Brașov a solicitat în scris conducerii Poliției Locale lămuriri clare referitoare la activitatea instituției.
Sursele Monitorul Expres confirmă că reprezentanții primăriei solicită directorului Poliției Locale un raport detaliat referitor la mai multe evenimente care au apărut în spațiul public avînd ca protagoniști polițiști locali.
-lista calificativelor acordate personalului Poliției Locale în ultimii 3 ani, inclusiv a șefilor de birouri și servicii;
-soluțiile manageriale adoptate pentru a preveni abaterile în interiorul instituției, ridicarea standardelor profesionale și de îmbunătățire a imaginii publice a Poliției Locale?
-dacă au fost stabilite criterii de competență în baza cărora a fost evaluat personalul Poliției Locale.
-măsuri dispuse în cazul unui polițist local (P.S) acuzat că a atacat cu sabia o persoană ? Au fost luate măsuri disciplinare față de acesta? Acum polițistul are , după acest comportament dreptul a folosi armă de foc?
-analiza sesizărilor care vizează activitatea unor birouri din Poliția Locală privind respectarea procedurilor de răspuns către cetățeni
-ce măsuri au fost întreprinse în legătură cu gestionarea defectuoasă a petițiilor depuse la un birou din Poliția Locală , începând cu luna august 2020 ?
-cum au fost gestionate situațiile în care personal din Poliția Locală a fost implicat în fapte de natură penală: proxenetism, deținere de droguri, luare de mită ? Care au fost măsurile luate pentru prevenirea acestor fapte?
– dacă organele de urmărire penală au fost sesizate după ce în spațiul public au apărut filmări cu transferul unor bunuri dintr-un portbagaj al unui șofer civil în cel al unui șef de birou al Poliției Locale sau dacă a fost declanșată o procedură internă de verificare după această dezvăluire.
– au fost aplicate sancțiuni și care au fost acestea cînd un șef de birou în cadrul Poliției Locale a fost filmat în birou în timp ce consuma băuturi, probabil alcoolice, în perioada stării de urgență?
-dacă a fost evaluat un conflict de stradă în care a fost implicat un șef de birou din Poliția Locala aflat în timpul serviciului și o altă persoană și ce măsuri au fost luate?
-dacă sunt reale informațiile cu privire faptul că un șef de birou din Poliția Locală consumă în mod frecvent băuturi alcoolice în timpul serviciului. Ce măsuri au fost luate?
În cazul în care instanța de judecată decide că acțiunea sindicaliștilor este îndreptățită, este posibil să se emită o ordonanță președințială pentru întreruperea examenelor și oprirea restructurării Poliției Locale în forma aprobată prin hotărârea Consiliului Local.
În acest caz, primăria are două soluții: să oprească acest demers de reformare a instituției Poliției Locale (solicitat de mulți brașoveni) sau să decidă desființarea instituției, așa cum s-a întâmplat și în alte localități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Prosteala de politruc on Iarbă de un metru? „A plouat mult!”