15.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDeputatul liberal brașovean Gabriel Andronache explică validarea lui Francisc Tobă ca parlamentar...

Deputatul liberal brașovean Gabriel Andronache explică validarea lui Francisc Tobă ca parlamentar de Brașov

Deputatul de Brașov Francisc Tobă, ales pe listele AUR și recent validat în Parlamentul României, este unul dintre cei care au fost anchetați în Dosarul Revoluției de la Sibiu pentru tentativă de omor deosebit de grav și complicitate la infracțiunea de tratamente neomenoase.
Dosarul a fost închis în 2010, Tobă primind neînceperea urmăririi penale, pentru că s-a împlinit termenul de prescripție a răspunderii penale.
Deputatul brașovean Gabriel Andronache (PNL), care este vicepreședinte al comisiei de validare, a explicat pentru Europa Liberă: „La domnul Tobă, la momentul validării, colegii de la AUR au depus un memoriu în care spuneau că nu avea certificat de ales și, într-adevăr, nu exista. Între timp, biroul de circumscripție a transmis acel document și s-a luat act că nu există motive pentru invalidare: nu a fost ales prin fraudă electorală, nu există o hotărâre electorală prin care să se constate în mod definitiv că ar fi săvârșit vreo infracțiune electorală… Moral vorbind, este un aspect – nu ar fi trebuit ca un asemenea personaj să ajungă parlamentar, dar chestiunile regulamentare sunt alte aspecte. El a mai fost validat anterior, când a mai fost parlamentar, iar acum îndeplinește din nou condițiile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE