5.6 C
Braşov
AcasăSanatate5 băuturi potrivite înainte de culcare, dacă vrei să slăbești

5 băuturi potrivite înainte de culcare, dacă vrei să slăbești

l Dr. Claudia Marin, Medic Primar Medicină de Familie, Medic Specialist Gastroenterologie, Expert DOC

Un somn liniștit te ajută să ai și o siluetă mai suplă. Lipsa de somn sau lipsa odihnei în timp ce dormi este adesea asociată și cu problemele legate de greutate. Știi deja că nu ai voie să consumi produse care conțin cofeină sau zahar, dar știi și ce ai voie sa bei înainte de culcare? Îți dăm cinci variante care te pot ajuta să dormi mai bine și ajută si silueta.

Laptele
Un pahar de lapte, indiferent dacă este cald, rece sau la temperatura camerei, te poate ajuta să dormi mai bine, deoarece conține calciu și un aminoacid esențial, numit triptofan. Acesta se transformă în serotonină și dă o stare euforică, având efect antistres. Dormind bine, a doua zi nu vei mai avea poftă de dulce sau de alimente care să iți schimbe starea de spirit (comfort food).

Chefirul
Fiind făcut din lapte fermentat, chefirul ajută digestia prin conținutul său de probiotice. Vitaminele și mineralele sunt absorbite mai ușor și eficient. Iaurtul lichid poate avea efect similar. În plus, a doua zi după ce îl consumi vei avea performanțe mai bune la sesiunea de sport, presupunând că ai așa ceva în program, în scopul slăbirii.

Sucul de struguri
E vorba despre suc natural de struguri, nu de vin, nici de suc din comert. Secreția de insulină din timpul noptii cauzată de consumul sucului de struguri va regla ritmul cardiac, în timp ce resveratrolul, un puternic antioxidant, contribuie la arderea caloriilor, chiar și în timpul somnului. Nu bea vin în loc de suc de struguri, alcoolul nu este prieten prea bun nici cu somnul, nici cu încercarea de a slăbi.

Apa
Un pahar de apă înainte de culcare nu te ajută doar să rămâi hidratată, ci și să previi, de exemplu, apariția cârceilor noaptea. E adevărat că apa te poate trezi din somn pentru a merge la toaletă, însă asta contribuie și la eliminarea toxinelor din organism. În plus, apa băută înainte de culcare previne și infarctul miocardic sau atacul cerebral.

Infuzia de mușețel
O cană de infuzie caldă de mușețel are efect calmant și ajută corpul să se odihnească mai bine. Mușețelul conține o substanță numită glicină, care are efect ușor sedativ. Infuzia de mușețel ține glucoza sub control, dar și greutatea corporală. E benefic pentru organism și faptul că lichidul este cald, obligându-l să scadă temperatura și să inducă senzația de somnolență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE