-5.9 C
Braşov
AcasăCititori(P) Renovezi? Iată cum să alegi cele mai confortabile fotolii pentru casa...

(P) Renovezi? Iată cum să alegi cele mai confortabile fotolii pentru casa ta!

Un fotoliu poate fi o piesă de mobilier cu adevărat confortabilă și nu lipsește din nici o locuință. Fie că vorbim despre camera de zi, o zonă pentru citit, un birou sau o terasă, un fotoliu poate fi o adevărată piesă de mobilier și poate întregi design-ul unei camere.

Alegerea de fotolii pentru casa dumneavoastră poate să fie destul de dificilă, întrucât stilurile, mărimile, materialele și culorile sunt foarte variate. Și acestea nu sunt singurele lucruri ce trebuie luate în considerare. Contează și dimensiunea camerei, locul în care doriți să îl amplasați, restul mobilierului și schema cromatică a camerei. Puteți mobila o cameră în jurul unui fotoliu, dar dacă aveți deja anumite piese de mobilier la care nu doriți să renunțati, iată cum să alegeți fotolii potrivite.

Fotolii – oferte

Stilul

Putem găsi fotolii diverse în multiple stiluri, iar acesta ar fi cam primul aspect pe care trebuie să îl luăm în considerare. Puțină cercetare în acest sens vă poate ușura cu mult munca, întrucât veți elimina deja foarte multe potențiale fotolii. Multe persoane împart stilurile în două mari categorii: tradițional și modern, dar acestea sunt mult mai mai multe și variate și vă pot reduce căutările destul de mult.

Puteți opta pentru un stil minimalist, cu linii curate, drepte, unde aceste fotolii se integrează foarte bine în spațiu și completează liniile compoziționale ale camerei. Culorile în stilul minimalist sunt neutre, iar întregul design este unul care se bazează pe linii curate și funcționalitate, fără prea multe decorațiuni.
Stilul clasic sau tradițional este bogat în detalii și ornamente. Aceste fotolii pot avea diverse print-uri, pot fi decorate cu elemente florale, diverse laitmotive, și sunt adevărate piese de mobilier, elegante și deosebite.

Cei ce își doresc un stil ceva mai nefinisat, dar cu toate acestea, matur, pot opta pentru stilul industrial. Acesta este caracterizat de tonuri de cupru, cu pereți accent cu caramidă expusă sau stâlpi nefinisați, din beton, grinzi din lemn expuse. Acest stil se aseamănă unui depozit sau pod. Mobilierul este funcțional, iar aceste fotolii pot fi discrete sau pot reprezenta piesa principală din încăpere.

Pentru cei ce preferă piese de epocă, pot opta pentru stilul vintage, bazat pe aceste antichități. Atmosfera este dictată de aceste piese de mobilier restaurate. În multe din cazuri, mobilierul achiziționat din târguri poate fi și mai ieftin și mai rezistent. Puteți găsi fotolii cu adevărat superbe la prețuri reduse la aceste târguri de vechituri, iar o simplă curățare profesională și o relăcuire v-ar putea garanta o piesă de mobilier ce va rezista toată viața. Trebuie să luați în considerare că piesele de mobilier vintage autentice și recondiționate pot fi ceva mai scumpe.

Celor ce preferă tot mobilierul vintage, dar ceva mai confortabil și mai cald, pot opta pentru stilul shabby chic. Acesta este caracterizat de culori pastelate, pereți albi și mobilă desperecheată. Tocmai acest lucru îți permite să alegi fotolii diferite, dar care să completeze fiecare colț al camerei într-un mod unic.
Acestea sunt doar câteva stiluri importante, dar există mult mai multe, precum cel boho-chic, cel scandinav și chiar cel victorian, somptuos. După cum spuneam, cu un pic de cercetare, puteți afla caracteristicile stilului preferat și astfel să găsiți fotolii potrivite spațiului dumneavoastră.

Dimensiunea

Înainte de a te gândi ce dimensiuni trebuie să aibă următoarele fotolii pe care le vei achiziționa, trebuie să știi exact unde le vei poziționa. Poți realiza o schiță pentru a îți face o idee despre cum se va încadra în spațiu, ca și dimensiuni, un fotoliu mai voluminos sau mai finuț, cu un spătar foarte înalt sau scurt. Nu vrei ca fotoliul să pară îngrămădit, iar camera să pară aglomerată. Într-un living spațios și înalt, cu culori deschise, poți opta pentru un fotoliu voluminos, cu spătar mare. În cazul în care îți dorești un loc de relaxare în dormitor, poți opta pentru un fotoliu mai finuț, dar cu un șezut larg și moale, pentru confort sporit.

Fotolii – oferte (eMAG)

Materialul

Materialul din care este fabricat fotoliul este foarte important, întrucât are impact asupra longevității acestuia. În ceea ce privește structura, cele mai rezistente sunt cele de metal sau lemn masiv, dar pot fi ceva mai grele. În ceea ce privește materialul tapiseriei, acesta poate fi foarte variat. Poate fi textil, care e destul de ușor de curățat și întreținut și destul de versatil și foarte bun pentru familiile cu copii sau animale. Pentru cei ce își doresc ceva mai sofisticat, pot opta pentru stofă sau catifea. Pielea poate fi, din nou, o alegere excelentă pentru fotolii, întrucât le poate oferi un aspect cald sau foarte sofisticat și elegant. Pentru ceva mai formal, puteți opta pentru un amestec de in. Pentru un efect și mai special, puteți combina materiale între ele, pentru accente, precum mânere, perne sau diferite detalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE