-5.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovFrancisc Tobă (ex-AUR) a fost totuși validat ca deputat de Brașov

Francisc Tobă (ex-AUR) a fost totuși validat ca deputat de Brașov

Francisc Tobă a fost recent exclus din AUR, iar grupul parlamentar al formațiunii amintite a solicitat, din acest motiv, invalidarea mandatului de deputat al acestuia.
Cu toate acestea, plenul Camerei Deputaţilor a votat miercuri validarea mandatului deputatului Francisc Tobă, după ce Comisia de validare a înaintat un raport în acest sens. S-au înregistrat 155 de voturi „pentru”, 8 voturi „împotrivă”, o abţinere şi trei deputaţi nu au votat. Francisc Tobă, ales de brașoveni pe lista AUR , a depus apoi jurământul în plenul Camerei Deputaţilor.
Deputatul Florin Roman, unul dintre liderii PNL, a scris pe contul său de Facebook pe marginea acestui subiect:
„Mă DISOCIEZ TOTAL și fără echivoc de votul colegilor liberali din conducerea Parlamentului, care au votat pentru validarea mandatului lui Francisc Tobă!
Nu pot accepta un TROC MURDAR, un vot în plus, pentru validarea celui care a condus trupele de represiune, în timpul Revoluției din 1989, la Sibiu.
Pentru mine este de neacceptat!
Politica aceasta, fără principii morale, nu are nicio legătură cu ceea ce aștept de la actuala coaliție.
Rușinos!
Am rugămintea către cei care au votat aceste mizerii să vină cu explicații.
Este imperios necesar”.
Și Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a dezaprobat ferm validarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă:
„IICCMER dezaprobă ferm acest vot transpartinic. Validarea mandatului de deputat al domnului Francisc Tobă, în ciuda numeroaselor probe care atestă implicarea sa în reprimarea Revoluției de la Sibiu, este o ofensă la adresa memoriei miilor de victime din decembrie 1989. IICCMER își reiterează implicarea în investigarea crimelor și abuzurilor comise în perioada 1945-1989. Or, gestul validării ca parlamentar a unei persoane trimise în judecată în dosarul Revoluției este o piedică în derularea corectă a «procesului comunismului»”, s-a precizat într-un comunicat transmis de IICMER.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE