19.7 C
Braşov
AcasăSportȘeful FRF a luat pulsul fotbalului brașovean: Inspecția lui Răzvan Burleanu...

Șeful FRF a luat pulsul fotbalului brașovean: Inspecția lui Răzvan Burleanu la Brașov

Autor: Adi MARICA

- Advertisement -

l Șeful FRF a avut un program încărcat la Brașov, cu vizite la bazele sportive din județ, întâlniri cu membrii afiliați, dar și cu autoritățile locale
l Teste rapide pentru COVID-19, dar și reluarea competițiilor de juniori la U 15 și U 16 sunt veștile bune date cluburilor de către șefii FRF

Brașovul fotbalistic suferă din toate punctele de vedere. Fără echipe la nivelul primelor două ligi, cu o infrastructură dezastruoasă, Brașovul tinde să piardă contactul din punct de vedere fotbalistic cu multe orașe ale țării. Cel puțin în jurul Brașovului, la Sfântu Gheorghe și Sibiu, fotbalul este mult mai dezvoltat, iar investițiile din ultimii ani își arată efectele.

La pas prin fotbalul brașovean

- Advertisement -

Șeful FRF, Răzvan Burleanu, se află în această perioadă într-un turneu prin țară, iar vineri și sâmbătă, a luat la pas Brașovul, dar și câteva localități din județ, Codlea, Zărnești sau Făgăraș. În primul rând, la Brașov, discuțiile s-au purtat pentru proiectele de investiții în cele două aflate în derulare: construirea de baze sportive de Tip1 unde Municipiul Brașov are un proiect la baza sportivă Metrom, iar celălalt proiect este la baza Carpați, unde FRF vine cu suprafața de gazon artificial. În discuțiile cu membrii afiliați, șefii FRF le-au transmis că în cel mai scurt timp vor fi acceptate testele rapide pentru COVID -19, acestea fiind mult mai ieftine. Burleanu și compania au în plan și reluarea competițiilor de juniori la categoriile U 15 și U 16.

La „Carpați“ e îngheț total

La Brașov, Burleanu, pe lângă discuțiile cu reprezentanții   cluburilor și asociațiile sportive afiliate, a vizitat și baza sportivă Carpați acolo unde FRF are un parteneriat cu Primăria Brașov pentru un teren sintetic, însă proiectul cam bate pasul pe loc. Aceeași situație este și la baza sportivă Metrom. Apoi, Burleanu, însoțit de secretarul general-adjunct Gabriel Bodescu, directorul tehnic Mihai Stoichiță, Felix Grigore, managerul departamentului de competiții al FRF și Octavian Goga, șeful AJF Brașov, au avut o întâlnire, la Primăria Brașov, cu primarul Allen Coliban și viceprimarul Sebastian Rusu.

„Brașovul are nevoie de infrastructură“

Timp de mai bine de o oră, șefii FRF au discutat cu Coliban și Rusu despre proiectele fotbalistice de la Brașov, despre FC Brașov, dar și despre investiția într-un stadion modern de care orașul are mare nevoie. Concluzia întâlnirii a fost trasă de viceprimarul Sebastian Rusu: „Brașovul are nevoie de terenuri (indoor și outdoor) și infrastructură sportivă, precum și de un stadion municipal modern“.„Ne-am bucurat să-i avem oaspeți, la Primărie, pe reprezentanții Federației Române de Fotbal . În discuțiile cu dânșii au fost abordate proiectele aflate în derulare în municipiul Brașov, în parteneriat cu FRF, dar și altele viitoare. Brașovul trebuie să aibă și va avea o echipă cu care să se mândrească, iar brașovenii se vor întoarce și vor umple, din nou, stadionul orașului. Sportul și fotbalul au susținerea Primăriei Municipiului Brașov. Fotbalul, sau sportul rege – cum mai e cunoscut, este un fenomen social, cu impact în rândul populației și, foarte important, în mediul economic. Iar Brașovul are nevoie de terenuri (indoor și outdoor) și infrastructură sportivă, precum și de un stadion municipal modern“, este mesajul postat pe pagina personală de Facebook a viceprimarului Sebastian Rusu.

Proiect amplu la Zărnești

La Zărnești a demarat un proiect amplu în care CNI finanțează construcția unei baze sportive moderne. Alexandru Lucian Igrişan, primarul orașului Zărnești, împreună cu Bogdan Chirițescu, președintele clubului Olimpic Zărnești, dar și cunoscutul antrenor de ciclism, Viorel Grosu au prezentat șefilor FRF amplasamentul bazei sportive. „Am făcut o trecere în revistă a lucrărilor care s-au realizat și se vor realiza în cadrul acestui obiectiv. Am discutat și despre colaborări, proiecte și lucruri bune pe care le putem realiza în acest domeniu extrem de important“, spune Igrișan.


La Codlea încep lucrările la baza sportivă

La Codlea lucrurile se mișcă mai rapid, iar într-o lună va demara construcția bazei sportive Tip 1. La Codlea, șefii FRF au vizitat baza sportivă a celor de la ACSM Codlea, dar și amplasamentul viitoarei baze sportive, iar oficiile de gazdă au fost făcute de Ionuț Necula, președintele clubului din Codlea.

Proiectul – fotbal CSM Făgăraș

Și la Făgăraș este un proiect pentru realizarea unei baze sportive Tip 1 cu finanțare de la CNI. La Făgăraș, șefii FRF s-au întâlnit cu primarul Gheorghe Sucaciu, Sandu Gherghe, coordonatorul secției de fotbal și Bogdan Mihăilă, vice-președinte CSM Făgăraș și au discutat despre proiectul-fotbal CSM Făgăraș. Discuțiile au fost și despre infrastructura sportivă din Făgăraș, dar și despre proiectul teren de Tip 1 care se află la stadiul de ,,predare de amplasament către CNI prin hotărâre de CL” a obiectivului unde se va construi noul teren din cadrul Complexului Sportiv Făgăraș”. Alte proiecte aflate în derulare în județul Brașov cu sprijinul CNI sunt la Rupea, Predeal, Ghimbav și Feldioara.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE