17.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovTăierile de arbori au fost oprite deocamdată în Brașov

Tăierile de arbori au fost oprite deocamdată în Brașov

Primarul Allen Coliban a decis astazi să stopeze tăierile și toaletările de arbori de pe domeniul public din Brașov.
”Am oprit tăierile de arbori din municipiul Brașov până la evaluarea experților tehnici terți (din afara Primăriei).
Am acționat în conformitate cu sesizările voastre din ultimele zile referitoare la tăierile care au început în Brașov, astfel că azi am semnat un acord de parteneriat cu Fundația ProPark (www.propark.ro), principalul furnizor de instruire pentru arii protejate și conservare în România.
Experții acestei fundații se vor implica atât în analiza solicitărilor de tăiere a arborilor, cât și în organizarea unor instruiri pentru angajații firmei care se ocupă de toaletarea arborilor, astfel încât rezultatul acestei activități să fie conform cu actualele norme de peisagistică.
Avem nevoie de a reconstrui credibilitatea, pentru că foarte mulți brașoveni reacționează puternic de câte ori apare o tăiere de arbori în Brașov, iar Primăria este datoare să facă aceste decizii mult mai transparente și să ne asigurăm că sunt cele mai bune.
Aceste tăieri au ca scop asigurarea protejării cetățenilor, dar există de foarte multe ori suspiciuni legate de felul în care se intervine asupra vegetației, mai ales din punct de vedere al conservării biodiversității.
Avem nevoie de sfatul și părerea unor specialiști ca să ne asigurăm de faptul că și din punct de vedere al prezervării biodiversității, decizia luată de inspectorii primăriei este cea corectă și optimă.
Mulțumesc Fundației ProPark pentru disponibilitatea de a ne spijini! Și vă mulțumesc vouă, brașovenilor, pentru că sunteți atenți și preocupați de ce se întâmplă în oraș..
Voi sunteți ochii mei în fiecare colțișor al urbei noastre.”, spune Allen Coliban într-o postare pe un site de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române