9.1 C
Braşov
AcasăNationalAfacerea ideală: serviciile medicale private! Cifra de afaceri în domeniul medical ...

Afacerea ideală: serviciile medicale private! Cifra de afaceri în domeniul medical privat s-a triplat in ultimii 10 ani

l Profitul, de 3,5 ori mai mare în 2019 față de 2010

Un studiu publicat ieri dezvăluie că cifra de afaceri a pieței serviciilor medicale private din România a fost, în 2019 cu aproape 330% peste nivelul înregistrat în 2010. Adică mai bine de trei ori mai mult! Rezultatul net (profit minus pierdere netă) al furnizorilor de servicii medicale private a fost de aproape 37 de ori (+3.570%) mai mare decât în 2010. Autorii studiului explică: „Acest rezultat se datorează condițiilor pe care pacienții români le găsesc în spitalele private: calitatea serviciilor oferite, aparatura performantă și condițiile spațiilor de consult, tratament și intervenții“.
„Românii pun mai mult preț pe sănătatea lor, dovadă fiind cifrele în creștere înregistrate de operatorii medicali privați, iar acest trend ascendent va continua pe termen lung, astfel că, putem spune cu siguranță că profesionalismul și investițiile în medicină vin la pachet cu business-uri sustenabile. Totuși, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu sistemul public de sănătate, iar o schemă public-privată care să răspundă real, pe termen mediu și lung, cererii tot mai mari de servicii medicale este nu doar oportună, ci și necesară“, a declarat Roxana Popescu, Managing Director KeysFin, cei care sunt autorii acestui studiu.
Piața serviciilor medicale private este una dintre puținele în care numărul de companii a crescut substanțial – mai bine spus s-a dublat- față de numărul înregistrat în 2010.
„Fie că este vorba despre dotarea cu echipamente de protecție, numărul de paturi sau ventilatoare sau de personalul medical, pandemia de COVID 19 a prins pe picior greșit majoritatea guvernelor europene.
Cu toate acestea, potrivit ultimului raport al Fondului Monetar Internațional, România a alocat măsurilor de combatere a efectelor COVID 19 (cheltuieli suplimentare, venituri la care statul a renunțat și datorii contingente din garanții) cel mai mic procent din PIB din regiune, doar 5,4% versus Bulgaria (6,7% din PIB), Ungaria (8,5%), Polonia (11,7%) și Cehia (20% din PIB). Iar decalajul crește față de statele dezvoltate, Germania și Italia alocând măsurilor fiscale de combatere a efectelor COVID 19 peste 30% din PIB“, arată studiul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române