23 C
Braşov
AcasăSportDecizia finală a UEFA în cazul arbitrului Sebastian Colţescu. Nu este...

Decizia finală a UEFA în cazul arbitrului Sebastian Colţescu. Nu este vorba de rasism

UEFA a finalizat ancheta în cazul arbitrului român Sebastian Colțescu, la meciul din Champions League dintre PSG si Istanbul Basaksehir!
Colțescu a fost acuzat ca a făcut remarci rasiste la adresa lui Pierre Webo de la Istanbul Basaksehir. Comisia de Etica si Disciplina a UEFA a analizat scandalul, iar forul european a decis că nu este vorba de rasism în acest caz. ProSport a publicat concluziile UEFA în acest caz.
„Din probele video si audio disponibile, s-a stabilit ca domnii Colțescu si Șovre au folosit expresiile în limba română ‘negrul ăla’ și ‘ăla negru’, care în engleză sunt traduse ‘the black one’, pentru a-l identifica pe antrenorul secund al lui Bașaksehir, domnul Webo.
Conform raportului lingvistic, expresiile românești ‘negrul ăla’ și ‘ăla negru’ nu au conotații peiorative sau negative. Expresiile ‘negrul ala’ si ‘ala negru’, deși ar putea fi considerate drept controversate în contextul în care erau spuse si din cauza foneticii similare dintre cuvântul ‘negru’ din română și termenul peiorativ englezesc ‘negro’, nu pot fi percepute ca discriminatorii sau rasiste. In consecință, nu constituie conduită sancționabilă”, se arata în raportul publicat de ProSport.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii