32.4 C
Braşov
AcasăCititori(P) Sporturile pe care se pariază online în România

(P) Sporturile pe care se pariază online în România

Unul dintre trucurile pe care le afli destul de curând în industria de pariuri online, este că poți obține bani frumoși din pariuri sportive, dacă tratezi cu seriozitate acest domeniu, dar, în același timp, și că nu toate sporturile sunt la fel când vine vorba de mize și câștiguri. Există diferențe mari între sporturile de echipă și cele individuale, domeniile foarte populare și cele de nișă, competițiile de anvergură și întrecerile amicale.

- Advertisement -

Fotbalul – sportul rege și pe teren și pe site-urile de pariuri

Studiile arată că peste 25% dintre românii cu vârsta cuprinsă între 18 și 69 de ani sunt foarte implicați în evenimentele acestui sport și peste 80% dintre pariori iau în considerare mizele pe fotbal. Pentru că este un sport atât de popular, la care toată lumea are impresia că se pricepe, este și primul vizat de pariorii amatori, aflati la cele dintâi încercări pe site-urile de profil. Din această popularitate rezidă și avantajele principale ale fotbalului, ca subiect de miză:
• statisticile, prognozele, știrile și ponturile din fotbal sunt numeroase și foarte ușor de găsit
• agențiile includ în ofertă o varietate de competiții, naționale și internaționale
• evenimentele din fotbal sunt promovate, cu multe bonusuri și promoții
• mare parte dintre partide sunt disponibile și live
• cele mai multe cote mărite, oferite de operatori, sunt asociate partidelor din fotbal.
Vorbim despre un sport de echipă, ceea ce înseamnă, pe de o parte, multe variabile care trebuie avute în vedere, dar și o echilibrare a prestației, în cazul în care unul dintre jucători are o zi proastă. Un alt element important, ușor ignorat de pariorii începători, este și influența arbitrilor asupra rezultatului final, care poate schimba destul de mult șansele.
Per total, fotbalul poate fi considerat un sport accesibil pentru pariori, cu câștiguri interesante, mai ales pentru cei care optează și pentru varianta de betting exchange oferită de Betfair, păreri numeroase considerând pariurile în contrapartidă mai ofertante decât cele în cota fixă.

Tenisul – miza pe o singură persoană

Mizele pe partide de tenis sunt mai potrivite pentru pariorii care au o afinitate pentru psihologie și se pricep să citească oamenii. Totul ține, în acest caz, de o singură persoană, iar opțiunile de pariuri sunt mult mai limitate decât în fotbal, ceea ce permite o curbă accelerată de învățare.
Când vine vorba despre partide dezechilibrate, în care participă tenismeni foarte buni împotriva unor nume mai puțin cunoscute, este destul de ușor să prevezi câștigătorul. La fel de simplu poate fi și să faci un prognostic pentru o partidă jucată pe iarbă, dacă știi că unul dintre jucători este mai bun pe zgură, iar terenul cu iarba îl pune în dificultate.
La fel ca fotbalul, și tenisul este un sport suficient de popular încât să ai acces destul de facil la:
• informații, analize de partide, articole despre jucători, ponturi etc.
• competițiile importante, atât pentru pariuri pre-meci, cât și live
• bonusuri și promoții.
Pentru că este vorba despre un singur jucător, riscul este însă mai mare. Este suficient ca o singură informație să treacă neobservată, precum un deces în familie, o despărțire urâtă, un accident minor, care nu apare în ziare, dar va afecta performanțele jucătorului sau jucătoarei, pentru ca o analiză bine făcută să se năruie. Tenisul presupune deci mult mai multă atenție la detalii și un risc mai mare ca evoluția scorului să ia o turnură neprevăzută.

- Advertisement -

Baschetul – un sport de echipă, cu mai puține piețe de pariuri

Baschetul este un sport spectaculos, care a început să prindă rădăcini și în România, printre pariorii profesioniști și amatori. Nu este însă la fel de popular ca fotbalul și tenisul, iar mulți dintre pariori sunt familiarizați doar cu NBA-ul american, cea mai importantă competiție a acestui sport.
Și în acest caz vorbim despre o multitudine de variabile care intră în calcul atunci când se fac pariuri pe baschet, începând cu stilul de joc, accidentări, componența fiecărei echipe și a listei de rezerve, și până la statisticile privind victoriile de acasă și cele în deplasare sau arbitrii care gestionează partida.
Opțiunile de pariere sunt în acest caz semnificativ mai puține decât în fotbal sau tenis, ceea ce simplifică oarecum munca pariorilor, dar și limitează strategiile pe care le pot aborda.

Hocheiul pe gheață – un loc patru de pe care nu reușește să urce

În plasarea acestui sport pe locul patru nu este vorba atât despre regulile sale, care pot să pară puțin mai complicate celor nefamiliarizați cu hocheiul, cât despre faptul că nu mai vorbim în acest caz despre un sport foarte popular. Desigur, pentru că intră în ofertele tuturor caselor de pariuri online, sursele de informații sunt și în acest caz destul de numeroase și accesibile pentru a putea găsi datele necesare unui prognostic bine documentat.
Lista de competiții nu mai este însă atât de dezvoltată pe toate site-urile de pariuri, și nici opțiunile de pariere. În plus, dacă pentru fotbal și tenis, și uneori chiar și la baschet, poți găsi bonusuri și promoții specifice, care vizează promovarea unor anumite partide, nu este și cazul hocheiului pe gheață.
Este un sport de echipă, deci cu multe variabile, dar și un risc mai redus al rezultatelor neașteptate. Pentru a paria corect și cu șanse mari pe meciuri de hochei, este nevoie de o documentare atentă, pentru că există hochei european și nord-american și mai multe sisteme de joc, între care pariorii amatori se pot încurca ușor.

Boxul – o luptă interesantă

La fel ca tenisul feminin și masculin, și boxul românesc a avut, de-a lungul timpului, suficiente nume de valoare pentru a atrage atenția fanilor și pariorilor. Pariurile pe box sunt destul de ușor de realizat pentru cei care iau în serios acest sport și au suficiente date la îndemână pentru a identifica câștigătorul. În plus, opțiunile de pariuri sunt destul de limitate, deci cea mai mare parte a muncii de analize se concentrează pe evaluarea jucătorilor.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE