21.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUNITBV-in top 5 Universități din cele 102 evaluate în România: Universitatea Transilvania...

UNITBV-in top 5 Universități din cele 102 evaluate în România: Universitatea Transilvania din Brașov se află pe locul 567 în Europa şi pe locul 1422 în lume

l În fața universitarilor brașoveni se mențin cei de la Babeș Bolyai, Al.I Cuza, UP București și Universitatea de Vest Timișoara

- Advertisement -

Universitatea Transilvania din Brașov este lider printre universitățile din România, conform ultimului raport http://webometrics.info/en/Europe/Romania publicat de Ranking Web of Universities (Webometrics) la data de 27 ianuarie 2021. Topul măsoară rezultatele a peste 31 000 de universități din întreaga lume dintre care 102 sunt instituții de învățământ superior din România.

Pe locul 5 în România

Potrivit raportului Webo­me­trics, Universitatea Transilvania din Brașov se situează pe locul cinci în România, după Uni­versitatea Babes Bolyai din Cluj, Universitatea Ale­xandru Ioan Cuza din Iași, Uni­versitatea Politehnică din București și Universitatea de Vest, din Timi­șoara. În urma Universității Tran­sil­vania se află, printre altele, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca, Universitatea din București sau Universitatea din Craiova.

- Advertisement -

Clasificarea nu mai ține cont de prezența online

Instituția de învățământ superior din Brașov se află, în clasementul Webometrics pe locul 567 – în Europa şi pe locul 1422 în lume. Clasamentul actual a venit cu noi reguli față de indicatorii utilizați în calcul, au precizat reprezentanții Universității Transilvania. Astfel, a fost exclus indicatorul prezență care avea o pondere de 5% și reprezenta prezența online, direct proporțională cu mărimea (numărul de pagini) al principalului domeniu web al instituției. Acum, indicatorii actuali luați în calcul de Webometrics sunt vizibilitatea – numărul de rețele externe care fac trimitere la domeniul instituției (50%), transparența – numărul de citări înregistrate de autorii instituției pe platforma Google Scholar (10%) și excelența în cercetare, adică numărul de lucrări printre primele 10% cele mai citate la 26 de discipline, în perioada de 2015-2019 (40%).

Webometrics măsoară rezultatele a 31.000 de instituții de învățământ superior din lume

Ranking-ul Webometrics este publicat de două ori pe an. Datele sunt colectate în primele săptămâni din ianuarie şi iulie pentru a fi publice la sfârșitul acestor luni. Clasamentul măsoară rezultatele a 31.000 in­sti­tuții de învățământ superior la nivel mondial.Constituit în 2004 de către Cybermetrics Lab (Spanish National Research Council, CSIC) din Spania, Webometrics este un sistem de clasificare pentru universitățile din întreaga lume fiind bazat pe indicatori care iau în calcul atât volumul conținutului web cât şi vizibilitatea şi impactul lucrărilor științifice.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE