18 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCityHealth, aplicaţia mobilă care face legătura directă între Primăria Râşnov şi cetăţenii...

CityHealth, aplicaţia mobilă care face legătura directă între Primăria Râşnov şi cetăţenii săi

Primăria orașului Râșnov a lansat ieri aplicația mobilă CityHealth, cu ajutorul căreia râșnovenii pot sesiza rapid orice problemă întâlnită în comunitate și pot propune proiecte pentru bugetarea participativă. Cu ajutorul acestei aplicații mesajul cetățenilor ajunge direct la echipa primăriei, care se va ocupa de rezolvarea problemelor întâmpinate de locuitori și le va răspunde pe măsura soluționarii cazurilor. Aplicația City Health poate fi descărcată și utilizată gratuit pe orice smartphone și permite relaționarea la distanță între cetățeni și administrația locală, pentru a rezolva problemele comunității. Tot prin platforma City Health, Primăria Râșnov va anunța cetățenii atunci când apar situații care limitează traficul sau accesul la anumite zone, ori când sunt luate decizii legate de funcționarea localității care îi implică pe locuitori. Aplicația este disponibilă gratuit și se poate descărca accesând link-ul http://onelink.to/qher4s.

Consultare publică direct pe telefon

Platforma de e-administrare pune la dispozitia utilizatorilor săi, printre altele, un modul de consultare publică a cetățenilor (sondare) pe probleme de interes local, asigurând astfel un nivel ridicat de transparență. „Cu această opţiune, vom da voce fiecărui cetăţean implicat, căruia îi pasă de ce se întâmplă la nivel de comunitate. Cetăţenii vor putea răspunde la sondajele iniţitate de primărie prin intermediul aplicaţiei mobile. Aceştia vor fi invitaţi să participe la sondaje pe care le vor putea completa uşor şi rapid, direct de pe telefonul mobil”, a precizat, city managerul oraşului Râşnov, Ionuţ Drăguţu.

Aplicaţie cu modul de bugetare participativă

Aplicaţia are şi un modul de bugetare participativă. „Când vorbim despre un Smart City, automat acesta implică şi conceptul de smart People, adică o comunitate inteligentă care se implică activ în asigurarea bunului mers al urbei, dar şi în evoluţia şi dezvoltarea viitoare. Această funcţionalitate permite cetăţenilor să îşi prezinte idei, propuneri de proiecte care să aducă un beneficiu comunităţii, proiecte ce sunt supuse votului la nivel de localitate şi ulterior susţinute şi implementate de către reprezentanţii administraţiei publice.”, a mai explicat Drăguţu.

Sesizare către primărie direct de pe telefon

Modului de raportare a problemelor și pentru comunicarea cu cetățenii păstrează legătura cu localnicii prin intermediul email-ului pe care aceştia îl declară la descărcare. La aplicaţia CityHealth pe telefonul mobil, cetăţeanul are opțiunea de a se înregistra la alegere, şi direct cu contul de Facebook. După selectarea orașului Râșnov ca localitate de reședință va putea trimite în mai puțin de un minut raportari legate de orice probleme din oraș care afectează activitatea dansului si a altor cetățeni în mod direct sau indirect. Reprezentanții Administrației Publice vor primi instant aceste raportări şi le vor răspunde în cel mai scurt timp cu putință direct pe telefonul mobil al persoanei care a semnalat problema. „Cetăţenii pot fi la curent cu statusul sesizării lor, când a ajuns aceasta la noi, la primărie, ce acţiuni am depus pentru rezolvarea ei şi care este cursul finalizării sale. La rândul lor, reprezentanții administrației publice vor putea informa cetățenii în timp real cu privire la evenimente, acţiuni sau situații de interes public şi atenționa pe aceştia în caz de situații de urgență pentru a lua măsuri imediate”, a mai explicat city-managerul oraşului Râşnov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române