-2 C
Braşov
AcasăSportLiga 3: Restart cu Petre Lucian la Cetate Râșnov

Liga 3: Restart cu Petre Lucian la Cetate Râșnov

Autor: Adi MARICA

l Noul antrenor al râșnovenilor are misiunea de a salva echipa de la retrogradare
l „Trebuie să mișcăm lucrurile la echipă“, a spus Petre Lucian după ce a condus primul antrenament al penultimei clasate în C5

Petre Lucian a fost alesul conducerii echipei Cetate Râșnov pentru postul de antrenor. Echipa râșnoveană se află într-o situație dificilă în clasamentul din C5, unde după 10 etape ocupă penultimul loc, la egalitate de puncte, 6, cu ultima clasată ACS Kids Tâmpa Brașov. De altfel, în prima etapă din 2021, cele două echipe se vor duela la Râșnov într-un meci al suferinței.

Poverlovici și Sorin Marin, ajutoarele antrenorului

Petre Lucian (56 de ani) revine ca antrenor la seniori după mai bine de un an, după o scurtă experiență în Liga a 4 Brașov pe banca celor de la Corona Brașov. Luni după- amiaza, Petre Lucian a fost prezentat jucătorilor de către directorul sportiv Ciprian Mustață, după care a condus prima ședință de pregătire. Petre Lucian are avantajul că a mai lucrat cu mulți dintre jucătorii echipei râșnovene. „Pe majoritatea jucătorilor din lot îi cunosc, pe Poverlovici, Căpățână, Vîrlan, Babei sau Petrescu chiar foarte bine pentru că am mai lucrat cu ei. Mă bazez foarte mult pe Andrei Poverlovici și Sorin Marin, doi dintre liderii vestiarului și chiar am așteptări mari de la ei“, a spus Petre Lucian.

„Putem mișca lucrurile“

Despre situația dificilă din clasament, noul antrenor al râșnovenilor spune că „locul ocupat de echipă în acest moment nu ne onorează. Este clar că valoarea lotului nu este de locul ocupat acum în subsolul clasamentului. Am mare încredere în băieți și cu o pregătire bună eu sunt convins că putem mișca lucrurile. Vor fi opt meciuri de foc, dar astfel de jocuri de totul sau nimic te călesc cu adevărat și important este să scoatem maxim din aceste partide“, a spus Petre Lucian.

Lot remaniat

Față de prima parte a sezonului, lotul râșnovenilor a suferit modificări majore. Astfel, de la echipă au plecat Sorin Gavris (Someșul Dej), Raul Drugă (Viitorul Șelimbăr), Sorin Strătilă și Alen Moisin (ambii la CSM Focșani). Cei de la Cetate Râșnov sunt cei mai activi pe piața transferurilor în fotbalul brașovean. Astfel, Alin Babei (KSE Tg. Secuiesc), Andrei Mircescu (ACS SR Brașov), dar și Cristi Afrăsinei și Nicolae Mariean de la Olimpic Zărnești vor juca la Cetate Râșnov.

Cu „taurul“ în poartă

Chiar dacă au fost în discuții avansate cu portarul Iulian Moldoveanu (ex ACS SR Brașov și Corona Brașov), în cele din urmă șefii clubului râșnovean au preferat varianta Cosmin Băncilă. Poreclit „taurul“, Băcilă este jucătorul lui Olimpic Zărnești, iar în prima parte a sezonului a jucat sub formă de împrumut la ACSM Codlea în Liga a 4-a Brașov.

Meciuri amicale și cantonament

Oficialii echipei râșnovene au perfectat și mai multe meciuri de pregătire, dar și un stagiu de pregătire la baza proprie în perioada 8-13 februarie. Debutul lui Petre Lucian pe banca tehnică a râșnovenilor va fi la începutul lunii februarie, atunci când Cetate Râșnov se va duela cu AFC Odorheiu Secuiesc, echipă antrenată de Florin Stîngă. Petre Lucian și Florin Stîngă au fost colegi pe banca tehnică la ACS SR Brașov, atunci când echipa brașoveană a reușit promovarea în Liga a 3-a.

Programul meciurilor amicale:

3 februarie: AFC Odorheiu Secuiesc – Cetate Râșnov
10 februarie: Cetate Râșnov – CS Tunari (se joacă la Cheile Grădiștei)
13 februarie: Cetate Râșnov – ACS SR Brașov (se joacă la Tărlungeni)
24 februarie: Cetate Râșnov – Corona Brașov
27 februarie: KSE Tg. Secuiesc – Cetate Râșnov
3 martie: KSE Tg. Secuiesc – Cetate Râșnov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE