-1.2 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: 10 utilizări neconvenţionale pentru sarea de bucătărie

Sfat Expres: 10 utilizări neconvenţionale pentru sarea de bucătărie

Practic, specialiştii în nutriţie consideră că sarea de bucătărie obişnuită poate fi folosită mai bine pentru alte lucruri decât pentru consum.
Utilizările neconvenţionale spun că sarea de bucătărie:
1. Împiedică furnicile să intre în casă
Presăraţi sare la tocurile uşilor, a ferestrelor şi în orice alt loc pe care furnicile îl folosesc pentru a se strecura în casă. Este o modalitate sigură prin care le puteţi ţine la distanţă!
2. Ajută animalele de companie să scape de purici
Dacă animalele de companie au purici, pur şi simplu spălaţi cuşca şi păturile pe care acestea dorm în apă cu sare. Dacă sunteţi îngrijoraţi că animalele au adus purici în casă, stropiţi covoarele cu sare şi apoi periaţi-le ca produsul să pătrundă cât mai bine în ţesătură. Lăsaţi sarea să acţioneze timp de 12 ore şi apoi aspiraţi.
3. Calmează o înţepătură de albine
Umeziţi imediat locul înţepăturii, iar apoi acoperiţi cu sare.
4. Protejează împotriva picăturilor de ceară
Dacă înmuiaţi lumânările noi într-o soluţie de sare puternică timp de câteva ore, apoi le uscaţi bine, acestea nu vor mai picura atunci când sunt aprinse.
5. Menţine parbrizul dezgheţat
Înmuiaţi un burete în apă sărată şi ştergeţi geamurile maşinii, iar acestea nu vor îngheţa în momentul în care mercurul din termometre va coborî sub zero grade.
6. Elimină petele de pe ibricul de cafea
Umpleţi pe un sfert ibricul de cafea cu sare de bucătărie şi în jur de 12 cuburi de gheaţă. Amestecaţi soluţia cu o lingură şi lăsaţi-o aproximativ jumătate de oră, iar apoi umpleţi ibricul cu apă rece şi clătiţi. Ibricul de cafea va arăta ca nou.
7. Curăţă fierul de călcat de petele maro
Presăraţi sare pe o coală de hârtie cerată pe care o aşezaţi peste talpa fierului de călcat, iar apoi o frecaţi uşor. Fierul de călcat va arăta ca nou imediat.
8. Curăţă murdăria din cuptor
Dacă o plăcintă sau o mâncare s-a scurs în cuptor, turnaţi o mână plină de sare peste locul respectiv. Sarea nu va mirosi, nu va lua foc şi, cel mai important, se va coace într-o crustă care va face cură ţarea petei respective mult mai u şor, imediat ce se va răci.
9. Absoarbe un ou spart
Dacă aţi scăpat un ou crud pe podeaua bucătăriei, presăraţi sare şi lăsaţi-l acolo timp de 20 de minute. O să puteţi să îl ridicaţi fără nici o problemă.
10. Îndepărtează coaja nucilor mult mai uşor
Înmuiaţi alunele şi nucile în apă sărată timp de câteva ore înainte de a le decoji. Astfel o să puteţi scoate mult mai uşor miezul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE