8.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPlatforma pentru programare la vaccinarea contra Covid-19 și-a revenit, dar seniorii brașoveni...

Platforma pentru programare la vaccinarea contra Covid-19 și-a revenit, dar seniorii brașoveni nu au unde să se programeze

UPDATE/ Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19 și-a revenit, dar brașovenii de rând de peste 65 de ani nu au unde să se programeze. Seniorii care au invitați de medicii de familie să se descurse pe cont propriu, și care nu au fost ajutați de aparținători au putut alege call centerul din județ. ,,Eu am sunat de 52 de ori. Era ocupat, ocupat. O dată am reușit să-mi răspundă un operator, dar arunci era platforma în defecțiune tehnică, mi s-a spus. Mai tâziu, iar am încercat și tot ocupat. Ultima oară am așteptat să-mi răspundă un operatoe, așa cum îmi spunea robotul, 28 de minute. Și s-a închis fără să mă preia cineva”, povestește un senior.
Nici vârstnicii care au fost înscriși azi nude aparținători au putut fi programați, pentru că nu mai sunt locuri la vaccinare până în 8 februarie, ultima zi care apare în calendarul de pe platformă. În plus, pentru seniorii din Brașov care sunt înscriși de aparținători, azi, până la ora 13.00, erau disponibile doar centrele de vaccinare de la CATTIA și de la Feldioara.

10.00 Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19 are probleme tehnice și nu funcționază luni dimineață. Nici prin call-centere nu se pot ace programări, pentru că acestea depind tot de platforma informatică. ”Platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineață. Echipa de dezvoltare a platformei lucrează în acest moment astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil.”
”În urma analizei tehnice s-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare. Specialiștii STS colaborează cu echipa tehnica ce gestionează RENV pentru remedierea situației.”, a transmis STS

La orice încercare a intra pe pagina de programare a persoanelor fizice sau de conectare în calitate de medic de familie sau persoană juridică, cel care încearcă accesarea sunt retrimiși pe pagina principală a platformei.

De asemenea, o parte din personalul sanitar din centrele de vaccinare acuză faptul că nu găsesc în platformă pacienții programați.

Problemele au loc în condițiile în care luni a început vaccinarea pe scară largă în etapa a doua a programului, în care intră vârstnicii, persoanele cu boli cronice și personalul esențial.

Perioada pentru care pot fi făcute programări în cea de a doua etapă a campaniei de vaccinare ar putea fi extinsă pentru încă 20 de zile, astfel încât pe măsură ce se vor elibera locuri sistemul să le repartizeze celor înscriși pe platformă, a declarat duminică medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Pacienții cu afecțiuni cronice vor putea fi înscriși în platforma de programări pentru vaccinarea împotriva COVID-19 și de către medicii specialiști, nu doar de către medicii de familie, a anunțat duminică Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Aceasta, în condițiile în care cele mai multe probleme de la debutul celei de a doua etape a campaniei de vaccinare, vineri, au fost legate de rogramarea pacienților cu boli cronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române