24.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPrimii pași: 12 foraje la adâncimea de 30 de metri pentru Spitalul...

Primii pași: 12 foraje la adâncimea de 30 de metri pentru Spitalul regional

l Primăria Braşov oferă, la licitație, aproape 275.000 de lei pentru studiul geotehnic necesar pentru a stabili caracteristicile solului pe care se va construi viitorul spital

- Advertisement -

Primăria a lansat  licitația pentru studiul geotehnic necesar înaintea construirii Spitalului regional din zona Bartolomeu. Contractul are o valoare estimată de 274.226 lei (fără TVA), iar conform anunțului licitației, ofertele pot fi depuse până în 20 ianuarie. Termenul de finalizare a studiului este de două luni de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor, după desemnarea câștigătorului licitaţiei.

12 foraje la 30 de metri adâncime

Pentru a se stabili caracteristicile solului pe care se va construi Spitalul Regional Braşov vor fi realizate 12 foraje la adâncimea de 30 de metri și vor fi monitorizate apele subterane. De asemenea, consultantul va propune măsurile necesare pentru protejarea clădirii de efectele apelor subterane, dar și ce impact va acea construcția asupra pânzei freatice. Reamintim că, aşa cum este el gândit, Spitalul Clinic Regional de Urgență Brașov ar urma să funcţioneze într-o clădire cu subsol, parter și minim cinci etaje. Capacitatea acestuia va fi de aproximativ 800 de paturi, iar pentru fiecare pat va fi alocată o suprafață de 135 mp. În documentația aferentă licitației se mai arată că această clădire va trebui să fie „flexibilă, adaptabilă și permisivă la schimbările legate de funcțiuni și numărul de pacienți”, să folosească surse sustenabile de energie și să respecte toate standardele europene privind igiena, calitatea și siguranța. 

În ce stadiu este proiectul Spitalului Clinic Regional de Urgență Brașov

- Advertisement -

 Pentru construirea spitalului a fost alocată o suprafață de 18 hectare de teren, printr-o lege votată de Parlament în anul 2016. De asemenea, prin ordine ale Ministrului Sănătății a fost aprobată structura unității sanitare și arondarea județelor Brașov, Covasna și Harghita la această unitate sanitară. Tot în ceea ce privește demersurile birocratice, pentru zona în care va fi construit spitalul a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal.  Totodată, în această perioadă se lucrează la rețeaua de apă și canalizare, iar pentru alimentarea cu energie electrică a fost rezervată o suprafață de teren de 2.000 mp, pentru construirea unei stații de transformare, dar se vor face și lucrări de deviere a unei rețele de înaltă tensiune care trece prin zonă. În această perioadă, pentru Spitalul Clinic Regional de Urgență se lucrează la Studiul de fezabilitate, document ce ar trebui să fie gata la finalul lunii viitoare. Ulterior, având la dispoziție valiarea estimată a investiției, se va căuta și o sursă de finanțare. De altfel, pentru construirea spitalului este luată în calcul varianta parteneriatului public-privat, dar a fost lansată și varianta unei finanțări europene. Proiectul noului spital este elaborat în baza unui contract de consultanță încheiat de Primăria Brașov cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ