25.2 C
Braşov
AcasăStiri Brasov73.618 de brașoveni vor avea servicii de apă și canal mai bune

73.618 de brașoveni vor avea servicii de apă și canal mai bune

Contractul de finanţare a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov a fost semnat miercuri, 5 ianuarie 2021. Valoarea totală a acestui proiect investiţional este de 174 milioane euro, fondurile fiind asigurate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.
Valoarea aferentă localităților beneficiare din județul Brasov este de 28.664.171,50 euro, iar cofinanțarea aprobată prin hotărârea Consiliului Judeţean Brașov ajunge la suma de 538.886 euro.
De implementarea proiectului se ocupă Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de utilităţi publice pentru serviciul de alimentare cu apă şi canalizare A.D.I. APA Sibiu, prin operatorul regional Apă Canal Sibiu SA.
Investiţiile prevăzute în proiect vor fi realizate în 19 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Sibiu şi 7 UAT-uri din judeţul Braşov. Acestea din urmă sunt: municipiul Făgăraș, comunele Lisa, Voila, Recea, Mândra, Beclean (cu satele arondate) și Consiliul Județean Braşov, ele fiind membre în cadrul A.D.I. Apa Sibiu.
Potrivit proiectului, populația totală care va beneficia de lucrările de extindere şi modernizare a infrastructurii de apă şi canalizare este de 133.128 locuitori, din care 73.618 locuitori sunt din judeţul Brașov.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ