5.8 C
Braşov
AcasăInternationalBiden este oficial al 46-lea președinte al SUA

Biden este oficial al 46-lea președinte al SUA

Congresul Statelor Unite a oficializat joi victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, ultima etapă înainte de învestitura sa, în 20 ianuarie. Decizia a venit după haosul creat la Washington după ce grupuri fidele lui Donald Trump au invadat miercuri Capitoliul, simbolul democrației americane, și au întrerupt cu violențe sesiunea de confirmare a victoriei lui Joe Biden. După mai multe ore de haos, Congresul și-a reluat procesul de certificare, respingând obiecțiile parlamentarilor republicani care vizau rezultatele la alegerile prezidențiale.
Congresul a certificat joi suficiente voturi în favoarea democratului Joe Biden pentru a-i acorda victoria la alegerile din 3 noiembrie în fața republicanului Donald Trump, transmite Reuters. Biden câștigă cu 306 la 232, potrivit validării Congresului.
Anunțul a fost făcut chiar de vicepreședintele Mike Pence, în calitate de președinte al Senatului. Ultima etapă este depunerea jurmământului în cadrul ceremoniei care va avea loc pe 20 ianuarie. Totodată, Congresul SUA vrea să ancheteze modul în care poliția a reacționat la atacul de ieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române