4.1 C
Braşov
AcasăSanatateOrezul reîncălzit nu ne face bine

Orezul reîncălzit nu ne face bine

Nu doar carnea, laptele și ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive, stare de greață și vomă, susțin specialiștii în nutriție. Și salata verde, de exemplu, ne poate contamina cu bacterii nocive, dacă a stat în frigider sub carnea din care s-au scurs câteva picături. Dar printre sursele cel mai puțin cunoscute de infecții digestive se numără orezul și pastele făinoase, dacă acestea se consumă reîncălzite. Orezul poate să conțină Bacillus cereus, o bacterie care trăiește în mod normal în sol și care este rezistentă la căldură, susțin specialiștii britanici. Chiar și după ce este fiert orezul, în compoziția lui pot să rămână spori de bacterii care pot germina. Pentru a reduce la minimum riscul unei infecții după consumul de orez contaminat, medicii recomandă răcirea rapidă a acestuia imediat după ce a fost gătit și, dacă vrem să-l păstrăm pentru mai târziu, sub nici o formă nu trebuie să-l lăsăm pe masă, ci trebuie să-l punem la frigider în cel mai scurt timp posibil. Cel mai riscant este să mâncăm orez care a stat ore întregi în dulap, pe masă sau chiar pe aragaz, la temperatura camerei. De altfel, nici în frigider nu ar trebui să stea mai mult de o zi. Cel mai bine este să mâncăm orezul imediat ce a fost preparat sau cel mai târziu la o oră după.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române