9.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDeputatul torționar de Brașov a fost exclus de AUR din Parlament?

Deputatul torționar de Brașov a fost exclus de AUR din Parlament?

După de liderii AUR nu au fost acceptați la comemorarea eroilor Revoluției de la Timișoara, pentru că au promovat pe listele lor la alegeri torționari din 89, AUR a decis invalidarea alegerii lui Francisc Tobă, ales pe listele de Brașov pentru Camera Deputaților, susțin surse politice pentru STIRIPESURSE.RO. Francisc Tobă a ocupat primul loc pe listele AUR la Braşov, pentru Camera Deputaţilor.
Surse din partid spun că nu a fost validat iar locul rămas vacant va fi ocupat de Raluca Borta, a doua de pe lista AUR în Circumscripția Brașov. Aceleași surse susțin că excluderea lui Francisc Tobă nu îi afectează pe ceilalti parlamentari aleși de pe lista Partidului Neamul Românesc care au candidat pe listele AUR, care deja au intrat în calculul de împărțire a comisiilor parlamentare.
Tot acum, surse din partid spun că Francisc Tobă nu a fost niciodată membru AUR, fiind secretar general al partidului Neamul Românesc.
Partidele politice mai pot face schimbări în configurația viitorilor parlamentari până luni, când are loc depunerea jurământului.
Reamintim că Francisc Tobă, militar de carieră, a intrat în politică după Revoluţia din 1989 devenind vicepreşedinte al FSN Sibiu. Ulterior, Francisc Tobă a intrat şi în Parlament trimis de FDSN.
Potrivit presei, Lt.col. (r) Francisc Tobă a fost acuzat de tentativă de omor deosebit de grav şi complicitate la tratamente neomenoase. Presa a relatat despre Tobă că împreună cu Lt. Col. Dragomir Aurel, începând cu data de 22.12.1989, însoţiţi de militari în termen, înarmaţi, au ridicat din secţiile Spitalului Judeţean Sibiu mai multe persoane rănite, în ciuda insistenţelor cadrelor medicale. Aceştia au fost duşi într-o sală de sport unde ar fi fost bătuţi și torturați de militarii comandați de Tobă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române