4.6 C
Braşov
AcasăSanatateI se mai spune dalchini: Apa cu scorțișoară te ajută să slăbești

I se mai spune dalchini: Apa cu scorțișoară te ajută să slăbești

l O altă proprietate terapeutică a apei de scorțișoară este capacitatea de a regla nivelul de zahăr din sânge

Apa cu scorțișoară poate fi considerată un leac natural pentru mai multe afecțiuni, dar și pentru a-ți întreține sănătatea la cote bune. Această băutură are capacitatea de a îmbunătăți funcțiile digestive și echilibrul glicemiei, iar în combinație cu măr și lămâie, fac din această băutură un preparat miraculos.
Apa de scorțișoară este cunoscută în medicina ayurvedică sub denumirea de dalchini. Aceasta este folosită adesea pentru reducerea tensiunii arteriale, dar și pentru stimularea procesului digestiv, pentru că are abilitatea de a metaboliza carbohidrații.

Apa cu scorțișoară tratează inflamațiile

Alimentele cu proprietăți antiinflamatoare pot preveni retenția de apă, problemele renale și cardiace și dezvoltarea mai multor boli. Atât scorțișoara, cât și zeama de lămâie au proprietăți antiinflamatoare foarte puternice, oferind organismului vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru a se menține sănătos.

Ameliorează tusea

Poți  fierbe un băț de scorțișoară în apă și apoi să îndulcești aceste ceai cu miere. Băută în cantități mici de mai multe ori pe zi, această apă de scorțișoară este foarte bună pentru ameliorarea tusei. Congestia nazală poate fi, de asemenea, combătută prin inhalarea vaporilor emanați de această apă fierbinte.

Apa cu scorțișoară reglează glicemia

Unul dintre beneficiile apei cu scorțișoară, dat de efectele sale medicinale, este echilibrarea nivelului de zahăr din sânge. Scorțișoara este unul dintre cele mai utile alimente pentru a preveni dezvoltarea sindromului metabolic și a diabetului de tip II.
Acest ingredient acționează asupra enzimelor digestive, stimulând descompunerea alimentelor consumate. Astfel, nutrienții alimentelor sunt mai ușor absorbiți de organism, iar nivelul de zahăr din sânge nu crește în exces. Combinată cu mere, scorțișoara poate „capta” mai multă glucoză și încetini efectele acesteia. Drept rezultat, sănătatea ta se va îmbunătăți și vei scăpa de câteva kilograme. Apa cu scorțișoară, combinată cu măr și lămâie activează metabolismul, stimulând arderea grăsimilor—atât timp cât adopți un stil de viață sănătos.
Printre beneficiile apei cu scorțișoară se numără și proprietățile diuretice și faptul că favorizează digestia, ajutându-te să te simți mai sătul și protejându-ți sănătatea cardiacă. Un alt beneficiu interesant al apei cu scorțișoară este faptul că aceasta poate să scadă rezistența grăsimii, în special a celei depuse la nivelul abdomenului.
Apa cu scorțișoară este atât de puternică încât, dacă o consumi pentru 15-20 de zile consecutive, rezultatele dorite nu vor întârzia să apară. Trebuie însă să urmezi și o dietă sănătoasă.
În combinația cu mere verzi, datorită enzimelor din compoziția merelor este accelerată arderea grăsimii. Pe lângă includerea lor în următoarea băutură medicinală, nu ezita să mănânci mere verzi de cel puțin trei ori pe săptămână. Acest fruct îți oferă pectină, o fibră aflată în componența cojii sale.

Apa cu scorțișoară, măr și lămâie, o băutură bogată în antioxidanți

Zeama de lămâie, merele verzi și scorțișoara sunt utile pentru a preveni degradarea oxidativă provocată de radicalii liberi. Apa cu scorțișoară, măr și lămâie este bogată în polifenoli, nutrienți utili pentru a menține sănătatea cardiacă. Antioxidanții susțin funcționarea corectă a organismului. Printre altele, acești nutrienți protejează sănătatea celulelor și îngrijesc ficatul, un organ esențial pentru a stimula pierderea în greutate. Mai mult, alimentele bogate în antioxidanți conțin foarte puține grăsimi și calorii.

Cum se prepară apa cu scorțișoară, măr și lămâie?

Ingrediente: 1 l de apă, 2 mere verzi, 1-2 bețișoare (10 g) de scorțișoară, 1 lămâie
Mod de preparare: Ai nevoie de două mere verzi, ecologice dacă se poate. Spală-le bine, taie-le în felii (fără a le decoji). Stoarce zeama unei lămâii și amestec-o cu un litru de apă. Adaugă în această apă cu lămâie feliile de măr verde și bețișoarele de scorțișoară. Păstrează băutura preparată în frigider pentru câteva ore.
Dacă vrei, o poți lăsa să stea pe timp de noapte, astfel încât scorțișoara, feliile de măr verde și zeama de lămâie să-și elibereze proprietățile. Ziua următoare, bea câte o căniță cu înainte de fiecare masă principală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române