6.7 C
Braşov
AcasăSanatateDoar 11 minute de exerciții fizice zilnice ar putea fi suficiente pentru...

Doar 11 minute de exerciții fizice zilnice ar putea fi suficiente pentru a trăi mai mult

Potrivit unui studiu publicat în British Journal of Medicine, o nouă cercetare sugerează că ar putea fi nevoie de doar 11 minute de exerciții fizice în fiecare zi pentru a trăi mai mult, relatează CNBC.
Cercetările au arătat de mult timp că exercițiile fizice pot îmbunătăți speranța de viață deoarece scad riscurile de a dezvolta boli legate de îmbătrânire precum afecțiunile cardiovasculare sau diabetul de tip 2.
Sedentarismul, definit ca activități care consumă cantități reduse de energie, este corelat cu îmbolnăviri și moarte timpurie.
De cealaltă parte, sedentarismul, definit ca activități care consumă cantități reduse de energie precum statul la birou, întins pe canapea sau în pat, este corelat cu îmbolnăviri și moarte timpurie.
Acest nou studiu a descoperit că până și persoanele care au stat jos între 8 și 10 ore pe zi dar au reușit să facă zilnic 11 minute exerciții fizice moderate către viguroase au o probabilitate mai scăzută de a muri decât cele care au făcut exerciții timp de doar două minute pe zi.
Departamentul de Sănătate al SUA le recomandă americanilor adulți să efectueze exerciții fizice de intensitate moderată timp de 20-45 de minute zilnic.
Pentru a pune lucrurile în perspectivă, Departamentul de Sănătate al Statelor Unite le recomandă americanilor adulți să efectueze exerciții fizice de intensitate moderată timp de 20-45 de minute zilnic sau 10-20 de minute de activitate fizică viguroasă sau o combinație între cele două.
O plimbare vioaie în parc, jucatul unui meci de tenis la dublu sau greblarea curții ar fi exemple de activități fizice cu intensitate moderată.
Joggingul, alergatul, o oră de fitness solicitantă, drumețiile pe munte sau chiar și căratul unor plase grele cu cumpărături pe scări intră în categoria exercițiilor viguroase.
Puțină mișcare în fiecare zi ar putea avea un efect asupra duratei vieții.
Nu este clar cât de multă activitate fizică trebuie depusă pentru a contracara efectele sedentarismului îndelungat dar această nouă cercetare arată că și puțină mișcare în fiecare zi ar putea avea un efect asupra duratei vieții.
În cadrul studiului cercetătorii au folosit datele a 44.370 de brățări pentru monitorizarea activități fizice a unor femei și bărbați de vârstă mijlocie din Statele Unite, Norvegia și Suedia.
Participanții au fost urmăriți de la 4 la 14,5 ani, 3.451 din aceștia decedând în intervalul în care a fost efectuat studiul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române